Smarter_way_USA

Forbes a publicat clasamentul anual al celor mai bogați 100 oameni din lume / Cine sunt cei mai bogați 10 miliardari de pe planetă

​Revista financiară Forbes și-a publicat clasamentul celor mai bogați 100 oameni din lume în 2022, notând că nu a fost o perioadă prea bună pentru miliardarii lumii.

Numărul total al miliardarilor a scăzut cu 87 în 2022, averea netă a acestora scăzând cu 400 de miliarde de dolari față de anul trecut, potrivit clasamentului întocmit de Forbes.

Revista notează că nu mai puțin de 329 de persoane au ieșit din clasament, cel mai mare număr de la criza financiară din 2009. Dintre aceștia, 169 au prins lista pentru prima dată anul trecut.

Însă în pofida războiului din Ucraina și a turbulențelor pe care acesta l-a provocat pe piețe, 236 de noi persoane au intrat în clasament, în scădere față de recordul absolut înregistrat în 2021.

De unde provin noii miliardari din clasamentul Forbes

Toți noii miliardari provin din doar 34 de țări.

În pofida unor măsuri dure luate împotriva sectorului tech, China a produs 62 de noi miliardari, cei mai mulți pentru orice țară.

Cel mai bogat nou-venit este din Taiwan: Zhang Congyuan, fondatorul în vârstă de 74 de ani al Huali Industrial, o companie ce produce încălțăminte pentru zeci de branduri, printre care Nike, Puma, UGG și Vans.

Statele Unite s-au clasat pe locul doi, cu 50 de miliardari noi. Printre aceștia se numără Gary Wang, cu o avere de 5,9 miliarde de dolari, cofondatorul și chief technology officer al platformei de tranzacționare a criptomonedelor FTX.

India a avut 29 de noi miliardari, clasându-se pe locul 3. Cu o avere de 1,1 miliarde de dolari construită din afaceri în domeniul farmaceutic, indianul Subba Rao Jasti este cel mai bătrân miliardar de anul acesta.

Cine sunt cei mai bogați 10 oameni din lume

1. Elon Musk (SUA), cu o avere netă estimată la 219 de miliarde de dolari, CEO-ul Tesla și SpaceX, este în premieră pe prima poziție în clasamentul Forbes, care folosește o metodologie ușor diferită decât agenția Bloomberg;

2. Jeff Bezos (SUA), cu o avere de 171 miliarde de dolari;

3. Bernard Arnault și familia sa (Franța), 158 miliarde de dolari;

4. Bill Gates (SUA), 129 miliarde de dolari;

5. Warren Buffett (SUA), 118 miliarde de dolari;

6. Larry Page (SUA), 111 miliarde de dolari;

7. Sergey Brin (SUA), 107 miliarde de dolari;

8. Larry Ellison (SUA), 106 miliarde de dolari;

9. Steve Ballmer (SUA), 91 miliarde de dolari;

10. Mukesh Ambani (India), 90 miliarde de dolari.

O absență notabilă din clasamentul de anul acesta este cea a lui Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta/Facebook pierzându-și locul între primii 10 cei mai bogați oameni ai planetei în luna februarie, după ce prețul acțiunilor companiei sale s-a prăbușit ca urmare a publicării unor estimări mai slabe decât cele așteptate de investitori.

Pentru prima dată în istoria sa, numărul utilizatorilor activi zilnici la nivel global ai Facebook a scăzut față de trimestrul precedent, la 1,929 miliarde de la 1,930 miliarde.

Sursa: hotnews.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.