Smarter_way_USA

Steve Ballmer, fostul asistent al lui Bill Gates a ajuns al 5-lea cel mai bogat om din lume și e aproape să îl depășească pe fondatorul Microsoft

Steve Ballmer, fostul asistent al lui Bill Gates la Microsoft, a urcat vertiginos în clasamentul celor mai bogați oameni din lume și ar putea să îl depășească în curând pe fondatorul Microsoft în ceea ce privește averea netă, scrie Markets Insider. Averea lui Ballmer a crescut anul acesta cu aproximativ 29 de miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe poziția a cincea în clasamentul miliardarilor realizat de agenția Bloomberg. Averea lui Ballmer se ridică în prezent la 121 de miliarde de dolari, cu doar 6 miliarde mai mică decât cea a lui Gates, care este pe locul 4 în clasamentul celor mai bogați oameni ai planetei.

Creșterea prețului acțiunilor Microsoft cu aproape 100 de dolari de la începutul lui 2023 l-a făcut pe Ballmer mai bogat decât Larry Ellison, cofondatorul Oracle (114 miliarde de dolari), Warren Buffett, fondatorul și CEO-ul companiei de investiții Berkshire Hathaway (110 miliarde), Larry Page și Serghei Brin, cofondatorii Google (110, respectiv 105 miliarde) și Mark Zuckerberg, CEO-ul și unul dintre fondatorii Meta/Facebook (108 miliarde).

Bill Gates l-a angajat pe Ballmer la Microsoft în 1980 în funcția de „asistent al președintelui” companiei, însă atribuțiile sale au fost mai degrabă cele ale unui manager de business, decât cele ale unui asistent personal. Ballmer și-a negociat un salariu inițial de 50.000 de dolari, plus un bonus de 10% din creșterea profitului pe care îl generează. El a fost însă de acord să renunțe la această clauză după ce profiturile Microsoft au explodat, acceptând în schimb o cotă parte din companie, potrivit Forbes.

Consilierul de încredere al lui Gates a urcat treptat în ierarhia companiei, devenind CEO al Microsoft în 2000. El s-a retras din această funcție în 2014 cu 333 de milioane de acțiuni în portofoliu, echivalentul unei cote de 4% din Microsoft.

Steve Ballmer e o anomalie între bogații planetei

Cei de la Markets Insider notează de asemenea că Ballmer este o anomalie în clasamentul celor mai bogați 10 oameni ai planetei. Elon Musk, Bernard Arnault, Jeff Bezos și toți restul își datorează averea unor companii pe care le-au fondat și pe care unii dintre ei le conduc în continuare. Ballmer în schimb nu este nici fondator, nici șef actual al Microsoft.

În ceea ce-l privește pe Gates, acesta s-a retras din consiliul director al Microsoft în urmă cu 3 ani, afirmând la momentul respectiv că dorește să se concentreze pe activitățile sale de filantropie. Însă o investigație publicată de The Wall Street Journal un an mai târziu, după divorțul dintre Gates și soția sa Melinda, a arătat că Microsoft l-a presat să ia această decizie după ce o angajată a companiei a divulgat o relație cu el care a durat aproape două decenii.

Deși Ballmer ar putea să îl depășească în curând pe fostul său șef ca avere, acest lucru se datorează faptului că Bill Gates a donat o mare parte a acțiunilor Microsoft pe care le-a deținut Fundației Bill și Melinda Gates, pe care a condus-o alături de fosta sa soție.

Dacă Gates și-ar fi păstrat majoritatea acțiunilor Microsoft, el ar fi în prezent de departe cel mai bogat om din lume, surclasându-l inclusiv pe Elon Musk, care are în prezent o avere evaluată de Bloomberg la 200 de miliarde de dolari.

Paul Allen, antreprenorul alături de care Bill Gates a cofondat Microsoft în 1975, s-a stins din viață în urmă cu 5 ani.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.