Smarter_way_USA

Pariul atipic făcut de Warren Buffet valorează acum mai mult decât unele dintre cele mai cunoscute companii americane

Berkshire Hathaway, compania de investiții fondată și condusă de investitorul legendar Warren Buffett, a ajuns să dețină acțiuni ale Apple în valoare de 177 de miliarde de dolari după ultimele creșteri de pe bursa americană, relatează Markets Insider.

Evoluția vine după ce valoarea de pe bursă a Apple a crescut din nou peste pragul de 3 trilioane de dolari miercuri în contextul unei aprecieri susținute a acțiunilor companiilor americane din sectorul tech începând cu a doua jumătate a lunii noiembrie.

Berkshire deține în jur de 916 milioane de acțiuni Apple, având astfel o cotă de 5,9% din gigantul tech fondat de Steve Jobs și Steve Wozniak. Prețul acțiunilor Apple a crescut cu aproape 50% de la începutul anului, ajungând acum la 193 de dolari, cu mai puțin de 3% sub maximul lor istoric.

Prețul acțiunilor Apple a crescut cu 13% doar de la sfârșitul lunii septembrie, valoarea cotei deținute de Berkshire în companie crescând de atunci cu 20 de miliarde de dolari.

La o valoare de 177 de miliarde de dolari, cota totală a companiei lui Buffett în Apple valorează acum mai mult decât capitalizarea de piață a Nike, Disney, Comcast, Pfizer, Wells Fargo, Verizon, IBM și a altor companii americane cunoscute.

De ce este Apple un pariu atipic pentru Warren Buffett

Apple este de departe cel mai mare pariu al lui Buffett, Berkshire având în portofoliul său acțiuni cu o valoare totală de aproximativ 350 de miliarde de dolari. Cu alte cuvinte, peste jumătate din valoarea totală a portofoliului companiei de investiții este dată de acțiunile Apple.

Situația este cu atât mai atipică întrucât Buffett este cunoscut pentru faptul că achiziționează doar acțiuni ale companiilor din domenii pe care le cunoaște iar sectorul tech nu se numără printre ele. Investitorul legendar a evitat aproape întreaga sa carieră să facă investiții în companii tehnologice.

Însă el a relatat că a făcut o excepție în ceea ce privește Apple după ce și-a dat seama cât de puternic este brandul său și cât de importante sunt dispozitivele sale pentru clienții companiei.

Buffett a spus de asemenea că Apple are un model de afaceri superior peste oricare din companiile pe care Berkshire le deține în proporție majoritară și l-a lăudat pe Tim Cook ca fiind un manager de excepție.

În ceea ce privește compania sa de investiții, Berkshire Hathaway are în prezent o capitalizare de piață în valoare de 773,28 de miliarde de dolari. Ea este altfel a șaptea cea mai valoroasă companie listată pe bursa americană, după Apple, Microsoft, Alphabet (compania-mamă a Google), Amazon, Nvidia și Meta.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.