Smarter_way_USA

Veniturile Rusiei din petrol și gaze se vor dubla în luna aprilie – calcule Reuters

​Veniturile din petrol și gaze ale Rusiei din aprilie aproape că se vor dubla față de aceeași lună a anului trecut, ajungând la 14 miliarde de dolari, datorită creșterii prețurilor, arată calculele Reuters, fapt ce subliniază dificultățile cu care se confruntă Occidentul în încercarea de a limita veniturile Moscovei.

Războiul din Ucraina a determinat Occidentul să impună multiple sancțiuni menite să limiteze veniturile rusești din petrol și gaze, care reprezintă aproximativ o treime din bugetul federal al țării. Măsurile au inclus, de asemenea, restricții privind achizițiile de petrol rusesc, operațiunile financiare și navele, precum și un plafon de 60 de dolari pe baril.

Saltul preconizat pentru luna aprilie al veniturilor din petrol ale Rusiei este mai mare, în termeni procentuali, decât creșterea de 30% preconizată pentru întregul an 2024.

Calculele Reuters arată că veniturile din petrol și gaze ale Rusiei preconizate pentru luna aprilie se ridică la 1.292 miliarde de ruble (14 miliarde de dolari), în creștere de la 648 de miliarde de ruble în aprilie 2023 și în ușoară scădere față de cele 1.308 de miliarde de ruble de luna trecută.

Ministerul de Finanțe al Rusiei va publica datele pentru aprilie la începutul lunii mai. Calculele Reuters se bazează pe date din surse din industrie și pe statistici oficiale privind producția de petrol și gaze, rafinarea și livrările pe piețele interne și internaționale.

Veniturile din vânzările de petrol și gaze sunt esențiale pentru economia și pentru finanțarea a ceea ce aceasta numește „operațiunea sa militară specială” în Ucraina.

Deficitul bugetar al Rusiei pentru primele trei luni ale anului s-a redus la 607 miliarde de ruble, sau 0,3% din produsul intern brut (PIB), susținut de o redresare a veniturilor din energie.

Pentru întregul an 2024, guvernul a prevăzut în buget venituri federale de 11.500 de miliarde de ruble din vânzările de petrol și gaze, în creștere cu 30% față de 2023, ce ar urma să compenseze declinul de 24% din acel an, cauzat de prețurile mai scăzute ale petrolului și exporturilor de gaze afectate de sancțiuni.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.