Elon Musk, a devinit cel mai bogat om din lume, devansându-l pe Jeff Bezos

Elon Musk, antreprenorul care deține Tesla și SpaceX, a început noul an cu o schimbare majoră – a devenit cel mai bogat om de pe planetă.

O creștere de 2,8%, care a avut loc miercuri, 6 ianuarie, a prețului acțiunilor producătorului de vehicule electrice l-a propulsat cu 3 miliarde de dolari în fața fondatorului Amazon, Jeff Bezos, care ocupă în prezent locul 1 în Bloomberg Billionaires Index, un clasament al celor mai bogați oameni din lume.

Valoarea netă a inginerului născut în Africa de Sud a fost miercuri de 181,1 miliarde de dolari. În calitate de director executiv al Space Exploration Technologies Corp. sau SpaceX, Musk este, de asemenea, un rival pentru Bezos, proprietar al Blue Origin LLC.

Elon Musk, la un pas să fie numit cel mai bogat om din lume

În ultimul an, valoarea netă a lui Musk a crescut cu peste 150 de miliarde de dolari, într-o perioadă care este considerată cea mai scurtă din istorie în ceea ce privește îmbogățirea. Îmbofățirea sa a fost determinată și de o creștere fără precedent a prețului acțiunilor Tesla, care a crescut anul trecut cu 743% ca urmare a profiturilor constante, includerea în indicele S&P 500 și entuziasmul exprimat de oamenii de afaceri de pe Wall Street și de investitorii de retail.

În ciuda câștigurilor sale astronomice, Musk a declarat că nu prea l interesează lucrurile materiale și că are puține active în afara celor de la Tesla și SpaceX. Acesta a susținut într-un interviu cu Axel Springer, care a avut loc luna trecută, că scopul principal al averii sale este de a accelera evoluția umanității într-o civilizație spațială.

Ce vrea să facă cu averea sa proprietarul companiei SpaceX

„Vreau să pot contribui cât mai mult la orașul de pe Marte. Asta înseamnă doar mult capital”, a declarat Musk.

Cei mai bogați 500 de oameni din lume au și-au mărit averea anul trecut o valoare record de 1,8 trilioane de dolari la valoarea lor netă combinată, echivalentă cu o creștere de 31%. Câștigurile au fost disproporționate la vârf, unde cinci persoane dețin averi care depășesc 100 de miliarde de dolari iar averile altor 20 de persoane valorează cel puțin 50 de miliarde de dolari.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.