Bill Gates dă marea lovitură. Abia acum s-a aflat. Ce a făcut miliardarul

Bill Gates ar putea da lovitură anului. Fondatorul Microsoft a anunțat că va face o nouă investiție. O sumă colosală este la mijloc. Despre ce domeniu este vorba?

Bill Gates face o mișcare de ultim moment chiar în plină pandemie. Fondatorul Microsoft a anunțat că va investi în tehnologii o sumă colosală. Mai exact, potrivit ultimelor informații, se pare că fondul său de investiţii Breakthrough Energy Ventures pune la bătaie un miliard de dolari, prin al doilea influx de capital, după ce a sprijinit 45 de firme start-up-uri cu încă un miliard de dolari.

De menționat este faptul că domeniul tehnologiilor curate a luat amploare, după ce Bill Gates a decis să aloce finanţare prin fondul său de investiţii. În ceea ce privește capitalul alocat firmelor start-up care pot contribui la diminuare emisiilor de dioxid de carbon, acesta a crescut de 40 de ori – de la 16 miliarde de dolari în 2019 la 400 de milioane de dolari în 2013, arată un raport al PwC publicat în 2020, citat de Bloomberg.

Din păcate, primele investiții făcut în tehnologiile curate nu au mers atât de bine. Potrivit sursei citate, investiţiile de capital de risc au înregistrat o pierdere de 50% din cei 25 de miliarde de dolari, între 2006 şi 2011. De asemenea, la acea vreme, pierderile au fost puse pe seama crizei financiare, însă experţii au considerat că marile probleme au fost reprezentate de strategia de investiţii.

Noua strategie a lui Bill Gates

Între timp însă, Bill Gates a decis să schimbe strategia fondului său de investiţii și estima să obţină profit în decurs de 20 de ani. Noua strategie a vizat și alte tehnologii, inclusiv în agricultură, construcţii, transporturi şi industrie de prelucrare.

Totodată, pentru că obţinerea profitului a fost trecută pe ultimul plan, BEV a stabilit un alt criteriu. Mai exact, companiile au trebuit să prezinte un plan prin care să diminueze cu cel puţin 500 de milioane de tone emisiile de dioxid de carbon pe an, adică aproape 1% din emisiile globale.

Trebuie menționat faptul că fondul de investiţii al lui Bill Gates are la bază o echipă formată din oameni de ştiinţă, antreprenori, foşti oficiali guvernamentali, bancheri şi investitori în capital de risc, iar misiunea acestora este de a evalua fezabilitatea şi potenţialul noilor tehnologii.

În ceea ce privește investițiile făcute de fondatorul Microsoft, acesta a investit în QuantumScape, o firmă care produce baterii litiu-ion de ultimă generaţie, care a fost listată la Bursa de la New York în septembrie 2020.

Valoarea acesteia a întrecut orice așteptare și a crescut de la 20 de milioane de dolari la trei miliarde de dolari, chiar dacă bateriile pe care le produce nu vor ajunge pe piaţă decât în 2025.

De menționat este faptul că, printre principalii investitori în fondul lui Bill Gates se numără și Jeff Bezos, CEO al Amazon, Mukesh Ambani din cadrul Reliance Industries Ltd., Richard Branson, directorul Virgin Group, sau Jack Ma, directorul executiv al Alibaba Group.

Planurile lui Gates nu se opresc aici. Fondatorul Microsoft vrea să investească miliardul de dolari pentru a finanţa între 40 şi 50 de start-up-uri.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.