Smarter_way_USA

$AAPL: Lansare iPhone 12: tot ce să știi despre lansarea de azi

13 octombrie e data la care are loc lansarea noilor modele de iPhone. Apple nu se dezice nici anul acesta și-ți oferă câteva surprize plăcute. Chiar dacă lansarea are loc mai târziu decât de obicei, din cauza pandemiei, e posibil ca așteptarea să fi meritat.

Americanii de la Apple, la fel ca ceilalți producători mari de telefoane mobile, au fost nevoiți să-și ajusteze un pic strategiile în acest an marcat de pandemie. Noua generație de iPhone 12 e prezentată mai târziu decât de obicei. În mod tradițional, septembrie era luna în care gigantul din Cupertino venea cu ultimele noutăți. Numai că americanii au furnizori inclusiv din China. Și știi deja că statul asiatic e considerat punctul-zero al pandemiei.

Vezi pretul actiunilor Apple, aici: https://bit.ly/2wHtnBz

Multe fabrici de acolo s-au închis, așa că americanii nu prea aveau cum să respecte calendarul asumat. Fanii ar spune, însă, că e mai bine mai târziu decât niciodată. Și hai să vezi la ce trebuie să te aștepți înainte de lansarea oficială, programată la orele serii în România, mai exact la ora 20:00.

Ca să-ți faci o idee despre ce a pregătit Apple, ar trebui să pornești de la numele evenimentului de lansare – adică „Hi, speed„. Ar fi de așteptat, așadar, ca specificațiile să fie în ton cu tema aleasă – adică viteze mai mari, conectivitate puternică și altele. Ceea ce te duce la gândul la 5G.

Zvonurile de până acum arată că Apple va lansa patru versiuni de iPhone 12 – toate dotate cu tehnologia 5G. Ar fi vorba de iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max și, cel mai probabil, un iPhone 12 în variantă mini.

Toate vor rula noua versiune de iOS 14, disponibilă deja la download. Modelul mini ar urma să fie și cel mai accesibil ca preț, iar ecranul său ar urma să aibă undeva la 5,4 inci. Cel mai mare model model va avea un ecran de 6,7 inci, iar cele intermediare undeva la 6,1 inci. Cât despre camere, modelele premium vor avea trei camere pe spate (posibil dotate cu un senzor 3D – se numește LiDAR și e produs chiar de Apple).

Ca să înțelegi despre ce e vorba, gândește-te că e un senzor folosit în aplicaţii de realitate augmentată şi pentru scanarea de obiecte 3D. E un fel de a patra cameră pe spatele modelelor premium din generația iPhone 12. Specialiștii au găsit ndicii despre acest tip de cameră în codul sistemului de operare iOS 14. Mai mult, ia în calcul și că Apple vine cu Apple A14 Bionic, propriul procesor.

Cum spuneam, noile modele iPhone vin cu conectivitate 5G, iar asta înseamnă că americanii intră cumva în rândul lumii. Rivalul Samsung, de exemplu, are deja pe piață câteva astfel de modele, inclusiv gama Note 20 și seria Galaxy S20. Doar că sunt unii specialiști care cred că Apple a făcut bine că a lansat modele 5G mai târziu decât restul.

Unul dintre argumente ar fi că mari operatori de telecomunicații au făcut între timp progrese și și-au pus și mai bine la punct echipamentele care suportă noua tehnologie.

Ca să știi mai bine la ce să te aștepți, cei de la cNET au făcut o listă cu cele mai importante zvonuri legate de iPhone.

  • 4 modele noi de iPhone 12: iPhone 12 Mini (ecran de 5,4 inci), iPhone 12 și 12 Pro (6,1 inci) și 12 Pro Max (6,7 inci)
  • date diferite de lansare: varianta mini ar putea fi disponibilă la precomandă pe 6 sau 7 noiembrie și la vânzare din 12 sau 13 noiembrie. iPhone 12 și iPhone 12 Pro vor fi disponibile chiar în octombrie – undeva pe 23 sau 24, iar iPhone 12 Pro Max – precomenzi în 13, 14 noiembrie și la vânzare spre sfârșitul lunii – 20, 21 noiembrie. Evident că datele pot varia în România
  • toate modelele vor avea conectivitate 5G
  • e posibil ca noua generație să vină fără cablu de încărcare (doar încărcare wireless)
  • cele trei camere de la modelele premium vor fi dotate cu senzor 3D LiDAR

De asemenea vei gasi produsele la lansare si pe emag.ro, altex.ro sau QuickMobile.ro

Cât despre tehnologiile pregătite de iPhone, ar trebui să știi că toate modelele vor avea ecrane OLED Super Retina XDR. De asemenea, în privința ratei de refresh, părerile sunt împărțite. Unii zic că Apple va veni cu 120 Hz chiar pe noile iPhone-uri. Alții, din contră, cred că această funcție va fi păstrată pentru anul viitor și noile modele vor veni tot cu ecrane cu rată de refresh de 60 Hz.

Dacă ești pasionat de gaming pe mobil, atunci vei observa diferența. Dacă ești un simplu utilizator, atunci nu prea te interesează acest aspect, pentru că e insesizabil.

Ce preț vor avea noile iPhone-uri

Probabil cel mai important aspect legat de noua generație de telefoane ale Apple e legat de preț. Sunt multe informații pe internet lansate pe acest subiect, dar toate duc cam spre același lucru. Evident, cea mai ieftină versiune va fi iPhone 12 Mini, care ar putea porni de la un preț de 699 dolari. La banii ăștia, primești 64 GB spațiu de stocare.

Prețul începe să crească, evident, dacă vrei memorie RAM mai mare și mai mult spațiu de stocare. iPhone 12 ar urma să aibă un preț undeva între 750 și 799 de de dolari. S-ar putea duce chiar până la 900 de dolari – cu un spațiu de stocare de 256 GB.

De asemenea vei gasi produsele la lansare si pe emag.ro, altex.ro sau QuickMobile.ro

Un iPhone 12 Pro va avea un preț de start de 1000 de dolari pentru 128 GB de spațiu. Cu 100 de dolari în plus faci saltul la 256 GB, iar pentru alți 100 de dolari ajungi la 512GB de memorie internă.

iPhone 12 Pro Max ar putea costa 1100 de dolari – 128GB, 1200 de dolari – 256GB și 1400 de dolari – 512GB.

Așa cum se întâmplă în fiecare an, unele zvonuri se adeveresc, altele sunt simple speculații care rămân pierdute în găurile negre ale internetului. Oricum ar fi, evenimentul Apple va fi unul de interes pentru fanii mărcii. Și americanii au demonstrat în repetate rânduri că pot produce surprize.

-3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK852


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.