Smarter_way_USA

Cat de bogat era Warren Buffett la varsta ta? O mare parte din uriasa sa avere a fost realizata dupa varsta de 52 de ani

Warren Buffett este cunoscut drept unul dintre cei mai bogati investitori din lume, cu o valoare neta care pare sa sporeasca in fiecare zi. Dar “Oracolul din Omaha” nu a fost intotdeauna la fel de bogat ca si astazi. De fapt, o mare parte din uriasa sa avere a fost castigata dupa varsta de 52 de ani.

Asta nu inseamna ca Warren Buffett, in varsta acum de 84 de ani, s-a realizat tarziu, ci a luat startul pe calea avutiei de la o varsta foarte frageda si si-a construit averea treptat de-a lungul anilor; lucru pe care il putem face toti daca exista perseverenta.

Warren Buffett s-a nascut in 1930, in perioada unei mari crize economice, ceea ce l-a impins sa devina un copil priceput la afaceri. La 11 ani deja cumpara actiuni la Bursa. Cand era doar un adolescent a depus prima sa declaratie de impozit, livra ziare si detinea mai multe aparate de pinball, plasate in diverse locatii. Cand a absolvit liceul, Waren Buffett cumparase deja o ferma cu un teren de 16 de hectare in Omaha, Nebraska.

Legenda spune ca, in copilaria sa, Warren Buffett a spus candva, destul de profetic, ca va fi milionar pana la 30 de ani, “si daca nu, voi sari de pe cea mai inalta cladire din Omaha”, scrie Yahoo Finance.

Warren Buffett, la 20 de ani: primii 100.000 dolari

Dupa absolvirea colegiului, Warren Buffett a incercat in repetate randuri sa obtina o slujba in compania mentorului sau Benjamin Graham – chiar oferindu-se sa lucreze gratuit -, dar a trebuit sa se intoarca in Omaha si sa lucreze pentru tatal sau ca agent de Bursa dupa ce a fost respins in repetate randuri de catre Graham. La 21 de ani, avutia sa neta era de doar 20.000 de dolari.

Cu toate acestea, dupa ce a continuat sa trimita idei de investitii catre Graham, legendarul investitor s-a convins si l-a angajat pe Warren Buffett cativa ani mai tarziu pentru un salariu anual de 12.000 de dolari – aproape de trei ori venitul mediu anual al familiei americane obisnuite in 1954. Cand Graham s-a retras, la doar doi ani mai tarziu, Warren Buffett, pe fondul a ceea ce a invatat, a realizat un parteneriat de investitii impreuna cu prietenii si rudele sale. La 26 de ani, avutia sa neta era cuprinsa intre 140.000 si 174.000 de dolari.

Warren Buffett, la 30 de ani: statut de milionar

In 1960, venitul median al unei familii in SUA era de 5.620 dolari pe an, dar Warren Buffett se descurca mult mai bine. La începutul anului 1962, el a virat aproape toata avutia sa neta – 450.000 de dolari, in acel moment – in parteneriatul sau de investitii. Aceasta s-a dovedit a fi o miscare inteligenta, deoarece parteneriatul a crescut ulterior la 17 milioane de dolari ca valoare, pana in 1964, din care participatia sa personala era de 1,8 milioane de dolari.

Warren Buffett a cumparat o participatie majoritara la Berkshire Hathaway in 1965, companie care va deveni reprezentativa pentru activitatea sa. De asemenea, a marcat sfarsitul parteneriatului de investitii prin care si-a lansat cariera. El a oprit aderarea noilor investitori la parteneriat in 1966 si apoi s-a retras din administrarea sa pana dupa 1969.

Warren Buffett, la 40 de ani: 100 MIL. dolari

La 43 de ani, avutia neta personala a lui Warren Buffett era de 34 de milioane de dolari. In 1972, a achizitionat See’s Candies pentru 25 de milioane de dolari, companie care urma sa obtina profituri de aproximativ doua miliarde de dolari in urmatorii 50 de ani.

Perioada cuprinsa intre 40 si 50 de ani a marcat, de asemenea, si momentul in care a atins pentru prima data borna de 100 de milioane de dolari. Era anul 1978, iar Warren Buffett avea 48 de ani. Si Berkshire Hathaway continua sa creasca arata sursa citata.

Warren Buffett, la 50 de ani: statut de miliardar

In 1982, cand Forbes a tiparit pentru prima data lista celor mai bogati 400 de americani – in care Warren Buffett s-a aflat in fiecare an al existentei sale – “Oracolul din Omaha” era listat cu o avutie neta de 250 de milioane de dolari, un sfert din ceea ce insemna “statutul de miliardar”. Dar, pana in 1985, adica doar trei ani mai tarziu, Waren Buffett, in varsta atunci de 55 de ani, a reusit sa adauge inca trei zerouri detinerilor sale si sa devina miliardar.

Daca nu aveti inca cont de tranzactionare la bursa va recomand aceste doua platforme de tranzactionare: https://bit.ly/2TKvVa0 si https://bit.ly/inregistrare-xtb


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.