Smarter_way_USA

Romgaz a semnat un contract de 269 milioane euro cu o firma din Spania pentru predarea la cheie a noii centrale de la Iernut

Producătorul de gaze naturale Romgaz a încheiat un contract cu consorțiul format din Duro Felguera și Romelectro pentru predarea la cheie, în 2 ani și jumătate, a unei centrale termoelectrice noi la Iernut. Valoarea contractului este de 268,83 milioane euro.

Romgaz Mediaș (SNG) a contractat construcția termocentralei în ciclu combinat cu turbine de gaze la Iernut. Câștigătorul licitației este compania spaniolă Duro Felguera, în consorțiu cu Romelectro, iar valoarea contractului este de 268,83 milioane lei, mai puțin decât suma anunțată inițial, de 281,29 milioane euro plus TVA, cât urma să coste întreg procesul de contractare anunțată la începutul lunii august.

Durata contractului este de 36 de luni de la intrarea în vigoare, conform raportului curent remis Bursei de Valori București, unde compania este listată din noiembrie 2013. Contractul intră în vigoare în 5 zile lucrătoare de la data aprobarii dosarului de finanțare din fondurile PNI (Planul National de Investiții), conform HG 1096/2013 actualizată. Este un termen de livrare cu jumătate de an mai scurt decât cel preconizat inițial de 3 ani de zile de la data atribuirii contractului.

Conform contractului de proiectare și execuție scos la licitație, centrala va avea o putere instalată de maxim 430 MW și eficiență electrică brută de minimum 56%. Contractorul Don Felguera, fondat în anul 1900, este o companie specializată pe livrarea de lucrări de construcție pentru instalațiile de petrol și gaze.

Lucrările vor fi parțial finanțate, în proporție de cel mult 25%, din fondurile acumulate de stat în urma vânzării de certificate de emisii de gaze cu efect de seră. Din acești bani pot fi acordate, în baza unei scheme de ajutor de stat aprobată de către UE, subvenții pentru proiectele de investiții ale producătorilor de energie care au ca scop și rezultat reducerea emisiilor de CO2.

Termocentrala de la Iernut ar urma să fie construită lângă cea preluată în anul 2013 de la furnizorul de energie termică al RADET, Electrocentrale București (ELCEN), în contul unei datorii de 653 de milioane de lei a ELCEN pentru gaze naturale livrate și neplătite. Termocentrala veche are o putere instalată de 800 MW, având în componență 6 grupuri energetice, din care 4 grupuri de câte 100 MW de producție cehoslovacă și 2 grupuri de câte 200 MW de producție sovietică. Grupurile au fost puse în funcțiune între anii 1963 și 1967.
Tot astăzi, compania a anunțat semnarea unui contract de 3,22 milioane lei pentru vânzarea de gaze naturale către Termo Calor Confort, intervalul de livrare indicat fiind 1-30 noiembrie.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.