Romgaz a a publicat un raport privind rezultatele operaționale cheie preliminare aferente Trimestrului 1 2022. Sursa citată menționează că piața reglementată pe care se tranzacționează valorile mobiliare emise: Bursa de Valori București (BVB), Bursa de Valori Londra (LSE).

Totodată, raportul, potrivit companiei furnizează informații preliminare referitoare la indicatorii operaționali importanți ai Grupului Romgaz pentru trimestrul încheiat la 31 martie 2022.

În acest sens, există posibilitatea ca informațiile să fie modificate în momentul în care Romgaz va publica rezultatele financiare consolidate pentru Trimestrul 1 2022,  în data de 13 mai 2022.

Rezultatele operaționale ale Romgaz în T1 din 2022

Astfel, potrivit sursei citate, în Trimestrul 1 al acestui an, producția totală hidrocarburi a ajuns la 8,45 milioane de barili echivalent petrol, în timp ce gazele naturale extrase brut au reprezentat 8,40 milioane de barili. În ceea ce privește stocul gazelor naturale și producția internă livrată, lucrurile stau în felul următor:

Amintim faptul că în cursul zilei de joi, Romgaz a anunțat că va aloca dividende de 1,46 miliarde de lei, din care 1,39 miliarde de lei din profitul anului trecut, începând cu data de 27 iulie. Anunțul vine după decizia luată de acționarii producătorului de gaze naturale cu sediul în Mediaş.

În același timp, sursa citată mai arată că dividendul unitar este de 3,8 lei/titlu care, faţă de preţul curent al acţiunii SNG, de 45,25 lei, oferă un randament brut de 8,4%. Totuși, pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni SNG în data de 6 iulie.

Decizia luată de Romgaz joi

Tot în cursul zilei de joi, acționarii Romgaz au aprobat, din nou, tranzacţia prin care producătorul de gaze preia participaţia ExxonMobil la proiectul Neptun Deep, ce fusese aprobată iniţial la finele anului trecut.

În ceea ce privește preţul de achiziție, acesta este de 1,06 miliarde de dolari, care poate fi ajustat pozitiv cu o valoare maximă de zece milioane de dolari, în timp ce ajustarea negativă nu este limitată. La semnarea contractului de vânzare-cumpărare, Romgaz are obligaţia să achite către ExxonMobil suma de 106 milioane de dolari, reprezentând avans/depozit.

Amintim faptul că la mijlocul lunii aprilie, Romgaz a obținut și un credit de 325 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank, care urmează să fie folosit pentru finanţarea parţială a preluării acţiunilor Exxon, conform anunțului făcut de producătorul de gaz.

Sursa: capital.ro