BEI CAFEA ACASA? Zece motive sa nu mai arunci zatul de cafea

Înainte de a arunca filtrul de hârtie cu cafea cu tot, e bine să știi că zațul de cafea are și alte utilizări după ce ţi-a oferit băutura pentru tabieturile zilei.

Reciclarea zațului de cafea este doar un mic gest ecologic, dar adevărul este că poate fi foarte practic. Ora de Sibiu îți spune cum să te folosești de cafea în gospodărie.

Zațul de cafea îngrășământ natural

În primul rând, zatul de cafea le-ar face mult bine plantelor pe care le ai în curte sau în ghivece. Funcționează ca îngrășământ direct în pământ, sau ca parte a compostului, dacă te pasionează așa ceva. Are nutrienți naturali cum ar fi azot, fosfot, potasiu, calciu, magneziu sau sulf. Pe de altă parte, zatul de cafea aduce aciditate solului, iar unele plante, cum ar fi azalee, camelii sau trandafiri iubesc aciditatea în sol.

În plus, râmele vor fi și ele fericite pentru că vor folosi cafeaua ca aliment, o vor prelucra și o vor elibera în pământ sub formă de îngrășământ natural. Deasemenea cafeaua e bună la cultivarea ciupercilor.

Cafeaua alungă dăunătorii și ține departe pisicile dar și purecii

Furnicile și melcii vor ocoli grădina ta dacă vor simți miros de cafea de la zațul presărat pe pământ. Nici pisicilor nu le place și nu vor alege pamântul din grădină ca să își facă nevoile. În plus, zațul de cafea este un bun mijloc de a scăpa de pureci cățelul. Când îl îmbăiați adăugați zaț în apă și veți vedea efectul băii pe pielea câinelui.

Zațul de cafea un bun deodorant

Odată uscat, zațul de cafea se poate folosi în dulapuri sau frigider, pentru că absoarbe mirosurile neplăcute.În plus, dacă nu vrem să ne miroasă mâinile a usturoi după ce am curățat pentru mâncare, e suficient să ne fremăm palmele cu puțin zaț de cafea și am scăpat.

Zațul de cafea spală grăsimea și este abraziv

Când avem de spălat vase cu grasime sau oale cu depuneri, zațul de cafea ne poate ajuta să le curățăm fără a folosi detergentul de vase plin de chimicale.

Zațul de cafea repară zgârieturile din mobilă

Zgârieturile care apar cu vremea pe mobila de lem, dacă este de culoare închisă pot fi acoperite daca sunt frecate cu zaț de cafea. În plus, daca ștergem cu cafea mobila, praful nu se va mai pune asa usor.

Zațul de cafea un bun anticelulitic

Cu resturile cafelei se pot face săpunuri, care înainte de toate înlătură mirosurile persistente dar sunt și bune exfoliante pentru față și corp. Același zaț de cafea reface părul negru sau închis la culoare. Este bun deasemenea pentru masajul capilar, îmbunătățind circulația. Masarea coapselor cu zaț de cafea are efecte benefice în prevenirea celulitei.

Zațul de cafea în gastronomie

Poate fi folosit pentru a da aromă anumitor bunătăți cum ar fi checul, biscuiții sau înghețata.

Zațul de cafea în lucru manual

Da, este util și în diversele proiecte de lucru manual pe care le poti face cu copiii, fie pentru a da o notă aparte picturilor în acril sau pentru a colora țesături, asta chiar cu cafeaua.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.