Smarter_way_USA

Mesele de sărbători, pericol pentru sănătate. Ce alimente reduc colesterolul

Mesele îmbelșugate de Sărbători dăunează sănătății inimii și cresc nivelul colesterolului. Ce alimente care au în compoziție cantități semnificative de fibre putem să consumăm în această perioadă aflăm de la nutriționistul Lygia Alexandrescu, la ”Pastila de nutritie”.

Sărbătorile înseamnă bucuria și fericirea de a fi împreună cu cei dragi, înseamnă bunătăți tradiționale cu gustul copilăriei. Dar mai înseamnă și multe grăsimi și deci, colesterol.

Primul pas în reglarea colesterolului este o alimentație simplă, integrală și autohtonă. Sunt importante și hidratarea corectă, orele de odihnă și efortul fizic moderat zilnic. Chiar și în această perioadă a Sărbătorilor, fructele, legumele, leguminoasele, nuciferele trebuie consumate pentru că au și alte beneficii, dincolo de cel al reducerii colesterolului: sunt bogate în antioxidanți și au în compoziție cantități semnificative de fibre alimentare atât de necesare în această perioadă.

Vestea bună este că de aceste Sărbători putem ajusta rețetele tradiționale și evita creșterile de colesterol și trigliceride după această perioadă.

Maioneza șe poate face cu ulei din sâmburi de struguri sau alt ulei presat la rece; și în loc de ou se poate folosi iaurtul sau cartof/conopida fiartă și răcită, pasta de semințe de floarea soarelui sau avocado.

Prăjiturile se pot face înlocuind 1/3 din făina de grâu cu făină de nucă/in/cânepă. Prăjiturile vor fi mai gustoase, mai sățioase și digestia va fi mai ușoară.

Zahărul din deserturi se poate înlocui cu xilitol din mesteacăn, un îndulcitor natural gustos și cu efect ușor laxativ.

Sarea iodată se poate inlocui cu sare potasică în această perioadă în care murăturile aduc mult sodiu în farfurie.

Sărmăluțele se pot găti cu carne de porc amestecată cu piept de curcan, cu orez basmati și cu ceapă roșie crudă, nu călită. Valoarea lor calorică scade cu o treime și digestia e mai facilă. Piftia se va degresa și astfel va fi redusă cantitatea de grăsimi saturate pe care o furnizează.

Așadar, de Sărbători adaugă uleiuri presate la rece, adauga făina de in, de nucă sau de cânepă sau din sâmburi de struguri la prăjitura pe care o facea bunica și mama ta. Adaugă uleiuri și făină de nucifere pentru gust mai bun, pentru aport de fibre și proteine vegetale de calitate superioară și pentru sațietate. Adapteaza rețetele tradiționale pentru valori de colesterol și trigliceride normale, pentru scăderea inflamației și pentru o inimă și articulații fericite.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.