Smarter_way_USA

Profit net în creștere cu 176% pentru Transilvania Investments la sfârșitul trimestrului al III-lea 2023

Transilvania Investments, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România, listat la Bursa de Valori București, sub simbolul TRANSI, a încheiat primele 9 luni ale acestui an cu un profit net de 151,99 milioane de lei, cu 176% mai mare decât profitul înregistrat în trimestrul III al anului 2022.

La 30 septembrie a.c., veniturile nete ale Transilvania Investments au crescut la 172,42 milioane lei, un salt de aproape 136% comparativ cu aceeași dată a anului anterior. O pondere importantă în venituri o au dividendele încasate de la companiile din portofoliul Transilvania Investments, fiind remarcată creșterea dividendelor de la companiile în care fondul deține pachetul de majoritar.

Radu Roșca, Președinte Executiv al Transilvania Investments: „Schimbările aduse, în ultimii doi ani, în strategia de dezvoltare a companiilor în care suntem acționar majoritar, încep să dea roade. Trecerea pe profit a THR Marea Neagră, al cărei model de business s-a schimbat radical, rezultatele foarte bune înregistrate de Aro Palace Brașov, dar și alte decizii implementate, au influențat direct dividendele încasate de la companiile în care suntem acționar majoritar.

Valoarea acestora a crescut semnificativ față de valoarea la 30.09.2022 demonstrând astfel capacitatea acestor companii de a deveni relevante în industriile lor, de a face investiții și de a-și crește veniturile operaționale.

Dincolo de cifre, am setat o viziune comună pentru companiile din portofoliu, în care focusul este pe creșterea performanței pe care investitorii o așteaptă de la noi.”

Transilvania Investments a raportat la sfârșitul primelor 9 luni un activ net de 1.585,52 milioane de lei, în creștere cu 23,8% față de valoarea înregistrată în aceeași perioadă a anului anterior. Valoarea activelor totale deținute de fond, la 30 septembrie, este de 1.675,62 milioane lei, în creștere cu 24,4% față de aceeași perioadă a anului anterior.

În ultimele 9 luni, Transilvania Investments a finalizat o serie de proiecte cheie în acord cu strategia de dezvoltare a activelor din portofoliu. Turism Felix a încheiat prima fază din dezvoltare a Aqua Park Venus, o investiție de 14 milioane de Euro. Aro Palace Brașov va finaliza, la începutul anului viitor, selecția furnizorilor care vor gestiona amplul proiect de modernizare a Hotelului Capitol care urmează să fie redeschis, în 2025, sub denumirea Mercure Brașov Center, în urma asocierii cu grupul Accor.

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România, listat la Bursa de Valori București, sub simbolul TRANSI. Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie și IT.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.