Smarter_way_USA

Investitorii eToro vânează următorul Bitcoin. Ce criptomonede câștigă teren

ADA a crescut în popularitate luna trecută devenind al doilea cel mai tranzacționat criptoactiv după bitcoin, pe măsură ce investitorii își diversifică din ce în ce mai mult portofoliile în căutarea „următorului bitcoin”, potrivit noilor date de pe platforma de investiții eToro.

Investitorii eToro vânează următorul Bitcoin

ADA a înregistrat o creștere lunară a tranzacționării de 157% la nivel global pe platforma eToro, determinată de performanța impresionantă a prețului acestui criptoactiv înainte de schimbarea protocolului său de blockchain, botezat „Mary”, care a avut loc pe 1 martie, conform unui comunicat.

Încrederea de care se bucură ADA pe piață a condus criptoactivul la un nou record istoric de 1,4536 de dolari (pe eToro) în ultimul weekend din februarie, deoarece investitorii au susținut noile funcționalități disponibile după lansarea Goguen. eToro este una dintre puținele platforme reglementate unde investitorii individuali pot tranzacționa ADA, ceea ce ar putea explica o parte din creșterea activității de tranzacționare a acestui criptoactiv pe platformă în februarie.

Un alt criptoactiv care s-a mișcat bine

Un alt criptoactiv care s-a mișcat bine în februarie a fost IOTA, cu o creștere a tranzacționării de 265% față de luna precedentă, creștere impulsionată de anunțul co-fondatorului său, Dominik Schiener, privind lansarea în curând a mult așteptatului său sistem de active digitale. Actualizarea Chrysalis în rețeaua blockchain va permite tranzacții în timp util, mai rapide și mai eficiente pe platformă. Acest lucru a determinat creșterea cererii din partea investitorilor pentru monedele MIOTA, împingându-le în primele cinci cele mai tranzacționate pe eToro în februarie.

Înscriindu-se în trendul global de diversificare a portofoliior care a  cuprins întreaga lume a criptomonedelor, Binance a înregistrat și ea o creștere a cererii din partea investitorilor individuali, cu o activitate de tranzacționare în creștere cu 1047% față de luna anterioară. Criptomonedele Tron și Dash au fost tranzacționate de două ori mai mult față de ianuarie, în creștere cu 174% și, respectiv, cu 125%, deoarece investitorii au căutat să investească în alte criptomonede, după ce Bitcoin și Ethereum au atins prețuri record.

Piața evoluează

Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro declară:

„Piața evoluează. Mai degrabă decât să ne concentrăm exclusiv pe Bitcoin și Ethereum, unde mulți investitori pot deține doar o fracțiune dintr-o criptomonedă, vedem o cerere în creștere pentru monede cotate la prețuri cum aveau Bitcoin și Ethereum acum câțiva ani.

Investitorii caută următorul bitcoin, ceea ce înseamnă că investesc în jetoane mai ieftine, cum ar fi ADA de la Cardano, IOTA și Tron, toate la prețuri în jurul valorii de 1 dolar.

Cred că anul acesta s-ar putea intensifica această vânătoare pentru „bitcoin”, pe măsură ce piața se extinde și alte monede câștigă teren.”

Bitcoin își păstrează și în februarie prima poziție în top fiind cea mai cumpărată monedă de pe eToro, în ciuda unei scăderi a cererii de 24%. A avut o lună volatilă, ajungând la un maxim de 58.142 de dolari, după ce mai întâi a experimentat o scădere anticipată de până la 43.000 de dolari înainte de a-și reveni din nou la nivelul actual de 49.000 de dolari.

Această corecție a pieței a fost larg răspândită și a afectat, de asemenea, și cererea de Ethereum. Criptomoneda a înregistrat o scădere de 12% a activității de tranzacționare pe eToro, deoarece prețul a scăzut la minimul de 1.300 de dolari înregistrat în ultima lună, înainte de a reveni la nivelul actual de 1.587 de dolari.

„Februarie a fost o altă lună aglomerată pentru Bitcoin și Ethereum. Ambele criptomonede au înregistrat prețuri în continuă creștere de la începutul anului, și, deși a existat volatilitate,  adoptarea tot mai mare a criptoactivelor continuă să impulsioneze cererea.

Cu tot mai multe cazuri de adoptare a criptomonedelor în lumea reală, întrebarea este când și nu dacă, cripotactivele vor deveni tot mai mult utilizate pe scară largă în viața noastră de zi cu zi. Ne așteptăm ca volatilitatea să continue, așa cum se întâmplă în cazul tuturor activelor emergente, întrucât călătoria criptoactivelor abia a început”, a mai adăugat Simon Peters.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

74% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.