Smarter_way_USA

Legendarul investitor Charlie Munger a murit la vârsta de 99 de ani

Unul dintre marii investitori din toate timpurile a murit. Berkshire Hathaway raportează că Charlie Munger a murit astăzi la 99 de ani, cu puțin peste o lună înainte de a împlini 100 de ani.

Munger este cel mai bine cunoscut pentru rolul său de vicepreședinte al Berkshire Hathaway și parteneriatul său strâns cu Warren Buffett. A fost o adevărată legendă în lumea finanțelor și a investițiilor.

Născut în Omaha, Nebraska, în 1924, Munger a fost înzestrat cu o curiozitate insațiabilă și un intelect ascuțit. Contribuțiile sale la lumea investițiilor sunt de neegalat, iar înțelepciunea sa a fost o lumină călăuzitoare pentru investitorii la nivel global.

Principiile investiționale ale lui Munger, adesea livrate cu inteligența și claritatea sa caracteristică, au devenit axiome în sine. Printre cele mai renumite ale sale se numără:

  • “Dobânda compusă este a opta minune a lumii.”

  • “Nu investiți niciodată într-o afacere pe care nu o puteți înțelege.” 

  • “Banii mari nu sunt în cumpărare și vânzare, ci în așteptare.”

  • “Nu este necesar să faci lucruri extraordinare pentru a obține rezultate extraordinare.”

  • “Să știi ceea ce nu știi este mai util decât să fii genial.”

  • “Niciun pilot înțelept, indiferent cât de mare este talentul și experiența sa, nu reușește să-și folosească lista de verificare.”

  • “Cel mai bun lucru pe care îl poate face o ființă umană este să ajute o altă ființă umană să știe mai multe.”

În timp ce ne luăm rămas bun de la Charlie Munger, ne amintim de un om a cărui viață a fost o mărturie a puterii cunoașterii, răbdării și integrității. Învățăturile sale vor continua să inspire și să ghideze generațiile viitoare de investitori și lideri de afaceri.

Reprezentantii companiei Berkshire Hathaway au declarat:

Berkshire Hathaway în urmă cu câteva minute a fost înștiințată de membrii familiei lui Charlie Munger că a murit pașnic în această dimineață la un spital din California.

Warren Buffett, CEO al Berkshire Hathaway, dorește să spună: “Berkshire Hathaway nu a putut au fost construite la statutul său actual fără inspirația, înțelepciunea și participarea lui Charlie.

Familia se va ocupa de toate afacerile conform instrucțiunilor lui Charlie.

În 2019, Warren Buffett a vorbit despre modul în care Munger și-a schimbat filosofia de investiții:

“Charlie Munger mi-a schimbat opiniile – le-a rafinat într-un mod uriaș, în ceea ce privește căutarea companiilor de calitate și căutarea capacității de a face o investiție care va funcționa timp de cinci sau 10 sau 20 de ani, spre deosebire de ceva în care ar putea rămâne încă un puf în trabuc. Și asta a funcționat OK, dar a fost la scară mică și chiar nu construiește nimic satisfăcător. Așa că m-a tot forțat să spun ‘este într-adevăr o afacere pe care vrem să o deținem pentru totdeauna?'”

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.