Smarter_way_USA

TOP 4 sfaturi financiare: Cum să NU rămâi cu buzunarele goale anul acesta

Rezoluțiile de Anul Nou devin un obicei pentru mulți oameni, însă statisticile arată că promisiunile făcute la început de an sunt foarte greu de respectat. Deși cea mai populară rezoluție este aceea de a face mai multă mișcare, mulți dintre noi promitem să ne străduim să obținem o situație financiară mai bună. Iată un set se sfaturi de urmat pentru un 2024 mai responsabil din punct de vedere financiar.

Dacă cineva dorește să își îmbunătățească situația financiară pentru anul 2024, există câțiva pași pe care experții recomandă să îi urmeze. În primul rând, creați un buget. Stabilirea unei strategii de economisire și de investiții în timpul anilor de activitate este, în general, cea mai bună modalitate de a vă spori valoarea netă și de a vă ajuta să atingeți multe dintre cele mai importante obiective de-a lungul vieții.

La începutul fiecărui an, priviți în viitor și planificați pentru cele mai importante cheltuieli care vor urma. Banii necesari pentru a susține copiii la facultate, o mașină nouă sau chiar o casă sunt lucruri care trebuie planificate cu atenție.

Planificați urgențele

Atunci când priviți în viitor, este important să planificați și urgențele. Ultimii ani ne-au arătat cum pot apărea din senin cheltuieli neașteptate, care nu pot fi controlate de noi. Inflația, facturile mari la electricitate și căldură au afectat bugetele familiilor din întreaga lume. Este important să aveți banii necesari pentru a supraviețui unei perioade dificile. Începeți să economisiți până când aveți puși deoparte bani pentru cel puțin 3 până la 6 luni de cheltuieli.

Un fond de urgență reprezintă o anumită sumă de bani economisită cu scopul de a o folosi atunci când te confrunți cu situații neprevăzute care presupun anumite cheltuieli. Deși specialiștii în finanțe recomandă ca fondul de urgență să fie egal cu suma a cel puțin 6 salarii, această valoare poate fi modificată în funcție de stilul tău de viață.

Gestionați-vă datoriile

Întrucât datoria este un instrument și modul în care o utilizați o face bună sau rea, este important să o țineți sub control. Există o diferență între cât de mult puteți împrumuta și cât de mult ar trebui să împrumutați. Fiți cu ochii pe modul în care puteți rambursa datoria și asigurați-vă că aveți mijloacele necesare pentru a o face. De asemenea, vedeți dacă rambursarea accelerată vă poate economisi mulți bani din dobânzi.

Când vorbim despre ce înseamnă o „pagubă” financiară, cei mai mulți dintre români (36%) spun că nu pot să își revină dacă trebuie să scoată din buzunar mai mult de 1.000 de euro.

Începeți să investiți

Nu în ultimul rând, începeți să investiți. După ce v-ați pus în ordine finanțele casei, priviți spre viitor și creați un plan de investiții. Dar mai întâi încercați să înțelegeți care este apetitul dumneavoastră pentru risc. După aceasta, existența unui plan vă va ajuta să rămâneți disciplinat în investiții.

Găsiți un broker sau o platformă de investiții de renume. Urmați-vă planul și ajustați-l în funcție de necesități. Fiți disciplinat și încercați să învățați cât mai multe despre instrumentele de investiții care vă pot duce spre obiectivul dumneavoastră. Creați-vă obiceiul de a investi.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.