Smarter_way_USA

Posesorii de card Revolut devin de la 1 iulie, automat, clienţi ai Revolut Bank. Cum vor fi afectaţi clienţii cu popriri de la ANAF

Printr-un mesaj electronic transmis clienţilor săi, platforma internaţională de plăţi Revolut anunţă că “toți clienții Revolut Payments UAB vor deveni clienți ai Revolut Bank UAB, începând cu data de 1 iulie 2022”. IBAN-ul rămâne acelaşi, la fel şi drepturile şi obligaţiile clientului.

Pentru că Revolut Bank operează în România în baza paşaportului european de liberă practică, toate conturile sunt supuse autorităţii bancare centrale din Lituania, iar ANAF nu va avea acces imediat la conturile individuale ale clienților Revolut din țara noastră.

„Pe data de 1 iulie, entitățile noastre europene vor fuziona și, ca urmare, toți clienții Revolut Payments UAB vor deveni clienți ai Revolut Bank UAB. De ce are loc fuziunea? De curând, ne-a fost prelungită licența bancară europeană, permițându-ne astfel să oferim servicii de plăți și de acceptare a depozitelor prin intermediul Revolut Bank UAB. Ca să putem continua să le oferim clienților noștri produse noi și interesante, fuzionăm Revolut Payments UAB cu Revolut Bank UAB”, arată un mesaj electronic transmis de Revolut clienţilor săi din România, potrivit Ecomonica.net.

Concret, conturile care țin  de Revolut Payments UAB vor fi transferate la Revolut Bank UAB și vor deveni conturi curene. IBAN-ul clientului va rămâne același. „Poți folosi contul curent să faci plăți sau să-ți ții banii, așa ca până acum. Fondurile din contul curent și, dacă e cazul, din contul de tip depozit la vedere (în limita sumei de 100.000 €) vor fi protejate de Schema de garantare a depozitelor(nr: din Lituania). Dacă folosești alte servicii sau produse oferite de Revolut Payments UAB (excluzând asigurarea), acestea vor fi furnizate de Revolut Bank UAB începând de la data de 1 iulie 2022”, arată în continuare informarea Revolut.

Ce se întâmplă cu clienţii Revolut Bank care au popriri de la ANAF

Transferul clienţilor şi a IBAN-urilor acestora de la Revolut IFN către Revolut Bank nu va însemna o mare modificare pentru clienţi, din punct de vedere al controlului pe care Fiscul îl poate avea asupra conturilor. Mai exact, Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) îi va fi în continuare destul de greu să pună poprire pe conturile clienţilor Revolut. ANAF nu va avea acces la conturile individuale ale clienților Revolut Bank. Asta, în primul rând pentru că Revolut Bank este o entitate financiară care nu este rezidentă în România. „ANAF nu va avea acces la contul global deținut de Revolut și implicit la tranzacțiile realizate de Revolut prin acel cont”, spune unul dintre jucătorii din piaţa bancară.

Concluzia este că ANAF poate avea doar indirect informații despre unele tranzactii ale clienților Revolut din România, dar nu la toate, și nu la situația generală a conturilor clienților Revolut din România. În plus, ANAF nu poate pune nicio poprire pe aceste conturi. Dacă însă decizia de poprire este validată de o instanţă din ţara de rezidenţă a Revolut Bank, adică Lituania, ANAF poate pune poprire şi pe conturile din România.

Registrul central electronic pentru conturi de plăți și conturi bancare va conține informații despre datele bancare/plăți ale tuturor firmelor și persoanelor fizice, pentru a face mai ușoară aplicarea acestei legislații privind „spălarea banilor”. În registrul conturilor bancare vor apărea următoarele informații: datele de identificare ale contului și ale clientului titular; datele de identificare ale persoanelor care dețin drept de semnătură pentru conturile deschise sau pretind că acționează în numele clientului; datele de identificare ale beneficiarului real al titularului de cont-client; datele de identificare ale concesionarului casetei de valori.

Ce se întâmplă cu cei care au un plan cu plată

Dacă ai un abonament la un plan Plus, Premium sau Metal, începând cu 1 iulie 2022, acest abonament ți se va oferi de către Revolut Bank UAB.

Aceasta înseamnă și că Revolut Bank UAB va fi titular al poliței de grup pentru asigurarea de călătorie și cu protecție în fiecare zi. ” Pentru a continua să îți oferim cele mai bune servicii, am angajat noua noastră entitate de brokeraj pentru asigurări Revolut Insurance Europe UAB. Din 1 iulie 2022, Revolut Insurance Europe UAB îți va oferi toate informațiile despre asigurarea de călătorie și cu protecție în fiecare zi, precum și răspunsurile la toate întrebările pe care le-ai putea avea în legătură cu acoperirea. Deși asigurarea noastră a suferit aceste modificări structurale, acoperirea ta și termenii aplicabili nu se vor modifica. Nu trebuie să semnezi niciun alt nou document de asigurare și nici să faci vreo modificare a documentelor existente. Nu va trebui să plătești nimic pentru migrarea entității de distribuire a asigurării la Revolut Insurance Europe UAB.”, transmite Revolut clienților.

Revolut este o aplicaţie financiară lansată în 2015, în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar. În prezent, peste 18 milioane de clienţi din lume, din care peste 1,7 milioane din România, folosesc serviciile Revolut pentru a realiza peste 150 de milioane de tranzacţii pe lună.

Revolut oferă servicii de plăți, tranzacționare de cripto-monede, conturi de economii și tranzacționare de acțiuni.

Sursa: romaniatv.net


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.
TAG | 52 views

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.