UiPath, cel mai valoros startup pornit din România şi care este listat de un an de zile la bursa de la New York, a anunţat miercuri după amiază numirea lui Robert Enslin în funcţia de co-CEO, începând cu 16 mai.

Enslin, preia o parte din responsabilitățile lui Daniel Dineș

Acesta va prelua o parte din responsabilităţile lui Daniel Dineș, fondator şi CEO. Robert Enslin vine de la Google Cloud, unde a fost responsabil de vânzări.

UiPath a avut o evoluţie stelară, pornind de la o evaluare de 120 mil. dolari în 2017, pentru a ajunge la 40 mld. dolari în momentul listării la bursa de la New York, acum un an. De atunci, acţiunile au scăzut cu 80%, compania valorând 9,7 mld. dolari.

De asemenea, la finalul lunii martie, acţiunile UiPath afişau o scădere de aproape 15% la Bursa de la New York, după ce compania a dat publicităţii prognozele de venituri pentru primul trimestru, prognoze considerate de analişti mult prea conservatoare, potrivit Reuters.

Prognozele UiPath reflectă un „conservatorism semnificativ”

Compania a raportat pentru trimestrul patru un profit ajustat pe acţiune de cinci cenţi, peste estimările analiştilor de 2,6 cenţi. De asemenea, veniturile totale realizate de UiPath în trimestrul patru au fost de 289,7 milioane de dolari.

În schimb, pentru primul trimestru al acestui an, UiPath a anunţat că se aşteaptă la venituri cuprinse în intervalul 223-225 milioane de dolari, sub estimările analiştilor care mizau pe 246,4 milioane de dolari. De asemenea, UiPath se aşteaptă să înregistreze pierderi operaţionale cuprinse între 25 şi 30 de milioane de dolari în primul trimestru.

“Am pus la punct o afacere globală care deserveşte clienţi în peste 115 ţări, inclusiv din Europa de Est şi Rusia”, a declarat directorul general de la UiPath, Daniel Dineş. Acesta a adăugat însă că în perioada următoare consideră că este prudent să ţină cont de expunerea pe Europa a UiPath în prognozele trimestriale care tocmai au fost publicate.

Analistul Credit Suisse, Phil Winslow, crede că prognozele furnizate de UiPath reflectă un “conservatorism semnificativ” şi în consecinţă analistul şi-a redus ţinta de preţ pentru acţiunile UiPath până la 57,50 de dolari, de la 75 de dolari anterior.

Sursa: capital.ro