Smarter_way_USA

Fondatorul Binance, Changpeng Zhao, condamnat la 4 luni de închisoare după un acord de recunoaștere a vinovăției

  • Fondatorul Binance, Changpeng Zhao, care a pledat vinovat pentru încălcări ale spălării banilor în noiembrie, a fost condamnat marți la patru luni de închisoare.
  • Procurorii americani au recomandat o pedeapsă de 36 de luni pentru Zhao.
  • Miliardarul cripto a demisionat din funcția de CEO al Binance, ca parte a acordului său cu Departamentul de Justiție.

Fondatorul miliardar al Binance, Changpeng Zhao, a fost condamnat marți la patru luni de închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzațiile de spălare de bani la schimbul său criptografic.

Sentința în instanța federală din Seattle a fost semnificativ mai mică decât cei trei ani pe care procurorii federali îi căutau pentru Zhao. Apărarea a cerut cinci luni de probațiune. Liniile directoare de condamnare prevedeau o pedeapsă cu închisoarea de la 12 la 18 luni.

În noiembrie, Zhao a încheiat un acord cu guvernul SUA pentru a rezolva o investigație de mai mulți ani asupra Binance, cel mai mare schimb de criptomonede din lume. Ca parte a înțelegerii, Zhao a demisionat din funcția de CEO al companiei.

Zhao este acuzat că nu a implementat în mod intenționat un program eficient de combatere a spălării banilor, așa cum prevede Legea privind secretul bancar, și că a permis Binance să proceseze tranzacții care implică venituri din activități ilegale, inclusiv între americani și persoane fizice din jurisdicțiile de sancțiuni.

Statele Unite au ordonat Binance să plătească amenzi și confiscare de 4,3 miliarde de dolari. Zhao a fost de acord să plătească o amendă de 50 de milioane de dolari.

Binance a fost dată în judecată separat de Comisia pentru valori mobiliare și burse din S.U.A. și de Comisia de tranzacționare a contractelor futures pe mărfuri pentru presupusa manipulare necorespunzătoare a activelor clienților și operarea unui schimb ilegal, neînregistrat în S.U.A.

Acțiunea împotriva Binance și a fondatorului său a fost un efort comun al Departamentului de Justiție, CFTC și al Departamentului Trezoreriei, deși SEC a fost în mod special absent.

“Amploarea fără precedent” a criminalității financiare

Procurorii spun că Zhao a încălcat legea americană la o “scară fără precedent” și că a avut o “ignorare deliberată” a responsabilităților legale ale Binance.

Într-un memorandum din 23 aprilie, procurorii au spus că, sub controlul lui Zhao, Binance a operat pe un model “Wild West”.

“Zhao a pariat că nu va fi prins și că, dacă o va face, consecințele nu vor fi la fel de grave ca crima”, se arată în memorandum. “Dar Zhao a fost prins, iar acum Curtea va decide ce preț ar trebui să plătească Zhao pentru crimele sale”.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.