Smarter_way_USA

În 2022 ar putea fi lansate primele smartphone-uri la care camera frontală va sta mereu pornită

Camera frontală de pe smartphone-uri, folosită în general la selfie-uri și pentru convorbiri video, ar putea ajunge să fie mereu deschisă la unele modele ce vor fi lansate în 2022, chiar dacă într-un mod cu consum redus de energie, scrie Washington Post. Qualcomm, la prezentarea noului procesor Snapdragon, a arătat și această caracteristică de cameră “always-on”, explicând că ar fi un mod extrem de simplu de a debloca telefonul. Mulți ar spune însă că este de neconceput să fie camera mereu pornită.

La prezentarea procesoarelor Qualcomm care se vor regăsi pe telefoanele din 2022, compania a detaliat și caracteristica ”always on” a camerei frontale, ceea ce înseamnă că aceasta nu se va închide de tot când nu o mai folosești, ci că va funcționa într-un mod cu consum foarte redus de energie (low-power mode).

Cei de la companie spun că avantajul ar fi că mereu camera se va ”uita”, iar când va detecta fața proprietarului telefonului, smartphone-ul va fi instantaneu deblocat. Un alt exemplu dat a fost cel în care posesorul telefonului vrea să îi arate cuiva poze de pe telefon: în acel caz camera detectează două fețe și blochează automat notificările de pe Facebook, Messenger sau WhatsApp pentru ca cea de-a doua persoană să nu le vadă.

Un director de la Qualcomm explică de ce camera mereu deschisă este bună: are un avantaj de bază. Camera frontală caută în siguranță fața posesorului, chiar dacă nu atingi telefonul și îl deblochează când user-ul se uită la telefon.

Cei de la Qualcomm au mai precizat și că în acel mod cu consum redus de energie telefonul NU face poze, nu se înregistrează vreun video și datele NU părăsesc telefonul user-ului.

Evident că producătorii de telefoane vor alege dacă vor face disponibilă caracteristica pe noi modele din 2022, dar va fi o alegere controversată.

Pentru mulți, ideea că va fi mereu pornită camera frontală va fi extrem de deranjantă, mai ales că milioane de oamenii sunt convinși că smartphone-ul înregistrează audio tot ce fac și că datele sunt trimise la Google, la Apple sau la alte companii.

Sursa: hotnews.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.