Smarter_way_USA

Pericolul pe care îl riscă România prin vânzarea OMV Petrom! Avertismentul lui Bobby Păunescu

Omul de afaceri Bobby Păunescu avertizează în legătură cu pericolul pe care l-ar reprezenta pentru România vânzarea OMV Petrom. Acesta este de părere că această companie nu poate fi vândută unei alte țări. Specialiștii spun că în cazul renunțării, acțiunile ar putea ajunge la Gazprom sau la ungurii de la MOL.

Bobby Păunescu, regizorul și președintele ARMIS, avertizează în legătură cu pericolul pe care l-ar reprezenta pentru România vânzarea OMV Petrom.

„Există un zvon în legătură cu vânzarea OMV Petrom, apărută în străinătate, care nu a fost comentată de președintele OMV, acesta refuzând să spună dacă este adevărat că se vinde”, a declarat Bobby Păunescu, duminică seara, la B1 TV.

„Nu cred că OMV poate purta discuții fără aprobare la bursă. Asta inseamna pușcărie. Se poate, dar nu cred. Se poate fără să aibă discuti împreuna. Poate a auzit ca unii vor sa ofere de trei ori valoarea. E penal dacă știi ca urmeaza o tranzactie si nu o comunici, tu ai niste clienti ai tai, si se incepe inaintea tranzactiei celei mari. Nu cred ca nu exista o clauza sau atunci cel care a facut contractul se duce la puscarie. pentru că preempțiunea este a statului român. Cea mai importantă companie a statului român, dacă se vinde, trebuie să fie a statului român.

Această companie nu poate fi vândută unei alte tari, daca nu avem preemptiune, este grav. Daca nu există contract, e greu. Putem pierde cea mai importantă bogăție a țării. Nu poate să fie o discutie intre cele doua companii, ar trebui sa intre la puscarie, asa e legea pe companiile internationale. Romania daca nu are bani, trebuie sa faca rost”, a afirmat Bobby Păunescu.

Bobby Păunescu: Președintele trebuie să spună

„Mergând mai departe, probabil că, neavând loc nicio discutie si ca sa nu strice relațiile cu un posibil cumpărător, nu a vrut sa discute sub nicio forma. Daca a purtat o discutie inainte să poarte discutia, trebuia sa anunte, actionarii, auditorii, pe cei care au preemptiunea. România ar trebui să  recupereze. Atunci când vinzi o companie te intereseaza veniturile la vanzare, sa fie valoarea cat mai mare”, a mai spus Păunescu.

“Din fericire, la ministerul Economiei si Energiei e cinvea care se pricepe si nu poate lasa asa ceva”, a mai spus Păunescu, făcând referire la declarațiile lui Virgil Popescu.

„Cred că și președintele României, când e clară situația, să spună daca există pericolul clar, dacă serviciile de informatii dau informații că România este slabă pe această tranzacție, președintele trebuie să spună”, a spus Bobby Păunescu.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.