Smarter_way_USA

Care sunt cele mai bune investiții într-o perioadă cu inflație ridicată? Explicațiile lui Warren Buffett

De la benzină, la alimente și alte bunuri de necesitate, inflația continuă să ducă la creșterea prețurilor în Statele Unite și restul lumii. Însă miliardarul și investitorul legendar Warren Buffet le-a văzut pe toate în trecut, scrie CNBC.

Indicele prețurilor de consum a crescut în SUA cu 5,4% luna trecută față de iulie 2020, cel mai mare salt înregistrat din 2008 (în România inflația a ajuns la 5% luna trecută).

Deși unii economiști și experți financiari spun că rata actuală a inflației nu trebuie să provoace îngrijorări, creșterea prețurilor a devenit practic imposibil de evitat.

Însă când vine vorba de investiții, CEO-ul Berkshire Hathaway Warren Buffet spune că unele afaceri au o șansă mai mare de a avea succes în astfel de perioade.

La o întâlnire cu acționarii Berkshire din 2015 Buffet a fost întrebat care din investițiile companiei sunt cel mai bine plasate pentru a prospera într-o perioadă de inflație ridicată.

Răspunsul lui Buffett: Cea mai bună afacere de deținut este una care nu necesită reinvestiții continue deoarece devine tot mai scumpă pe măsură ce valoarea dolarului scade.

„Cele mai bune afaceri în timpul inflației sunt cele pe care le-ai cumpărat o dată și nu mai trebuie să faci investiții de capital ulterior”, a spus miliardarul, adăugând că „orice afacere cu investiții puternice de capital tinde să fie o afacere proastă în timpul inflației și în general”.

„O afacere minunată”

Afacerile precum companiile de utilități sau căile ferate „consumă tot mai mulți bani” și nu sunt la fel de profitabile, a explicat acesta.

În schimb, Buffett preferă să dețină companii de care oamenii se simt atașați. „Un brand este un lucru minunat de deținut în timpul inflației”, a spus acesta. Pentru Buffett asta înseamnă branduri ca See’s Candy, un producător și distribuitor american de bomboane pe care îl deține din 1972.

Bineînțeles, majoritatea investitorilor nu își permit să cumpere o întreagă afacere, însă ei pot cumpăra acțiuni ale companiilor de care sunt atașați.

Deținerea unei părți a unei „afaceri minunate”, după cum a spus Buffett în 2009, este utilă deoarece, indiferent de ce se întâmplă cu valoarea dolarului, produsele sale vor fi dorite în continuare.

Însă cea mai bună alegere pentru majoritatea investitorilor rămâne cea în fondurile mutuale indexate cu prețuri reduse, acestea fiind mult mai puțin riscante, potrivit miliardarului.

Buffett a recomandat de mult timp investitorilor să apeleze la aceste fonduri care dețin acțiuni ale fiecărei companii dintr-un indice bursier, făcându-le automat mai diversificate.

Indicele S&P 500, de exemplu, include nume majore ca Apple, Coca-Cola și Google.

Sursa: hotnews.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.