Smarter_way_USA

Companiile sunt optimiste și investesc sperând în sfârșitul pandemiei

Increderea mediului de afaceri din întreaga lume a crescut în luna iunie la cel mai înalt nivel din 2014, în ciuda amenințărilor constante cauzate de noile variantele ale virusului, a dificultăților logistice și a celor legate de forța de muncă, potrivit firmei de cercetare IHS Markit.

Rezultatele, obținute în urma unui sondaj efectuat în rândul a 12.000 de companii din întreaga lume, arată că optimismul net a crescut la 38% în iunie, cel mai ridicat nivel din ultimii 7 ani. Această revenire a sentimentului pozitiv a fost condusă de Europa și Statele Unite, China manifestând un optimism “robust”.  Dar acest optimism al companiilor ar putea veni și cu un cost pentru consumatorul mediu. Un număr net record de companii la nivel global (peste 26%) au raportat planuri de creștere a prețurilor de vânzare în cursul următoarelor 12 luni, pe fondul creșterii presiunii costurilor.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Așteptările de creștere sunt oarecum umbrite de preocupările legate de problemele de aprovizionare și de lipsa de personal calificat corespunzător, dezechilibrele dintre cerere și ofertă urmând “să genereze presiuni puternice asupra prețurilor”, potrivit sondajului. Până în prezent, acest optimism este susținut de indicele PMI compozit pentru luna iunie, dar vom vedea dacă rezultatele din iulie, care vor fi publicate vinerea aceasta, vor sprijini în continuare perspectivele de creștere. Indicele compozit al managerilor de achiziții (PMI) este un indicator al sănătății economice pentru sectoarele de producție și servicii, obținut prin chestionarea managerilor din lanțurile de aprovizionare despre expansiunea, contracția sau menținerea neschimbată a condițiilor din piață.

“Optimismul mediului de afaceri din Marea Britanie a continuat să se consolideze la jumătatea anului, deoarece așteptările privind o redresare puternică au permis firmelor să planifice o creștere record a numărului de angajați în următoarele 12 luni”, potrivit Accenture/IHS Markit UK Business Outlook. Cu toate acestea, nu totul funcționează bine, mai ales în ceea ce privește personalul. Există rapoarte conform cărora din cauza creșterii actuale a numărului cazurilor de Covid-19, afacerile, magazinele și fabricile nu funcționează la capacitate maximă, deoarece o mulțime de salariați se află în izolare după ce au intrat în contact direct cu persoane infectate cu coronavirus. 700 de muncitori din cea mai mare fabrică din Marea Britanie, deținută de Nissan, nu pot lucra, iar în alte sectoare se estimează că 20% din personal se află în aceeași situație.

Sondajul IHS Markit Business Outlook din SUA a indicat că încrederea în mediul de afaceri în rândul firmelor din sectorul privat american este cea mai puternică din iunie 2014. Atât producătorii, cât și furnizorii de servicii au arătat o încredere mai mare în perspectivele de creștere a activității, producătorii de bunuri înregistrând cel mai ridicat nivel de optimism din ultimii șapte ani. Rezultatele economice publicate vinerea trecută par să fie în acord cu sondajul. Vânzările cu amănuntul din SUA din luna iunie au crescut cu 0,6% pe lună, iar vânzările de bază, retail, fără automobile au înregistrat o creștere de 1,3% pe lună, față de 0,4%, cât se aștepta.

Raportul privind China arată, de asemenea, un optimism ridicat în ceea ce privește creșterea, dar mai mic decât raportul anterior, datorită îngrijorărilor legate de disponibilitatea forței de muncă.

În concordanță cu optimismul manifestat de mediile de afaceri la nivel mondial, economia globală a înregistrat din nou o expansiune rapidă în iunie, UE și-a îmbunătățit previziunile privind PIB-ul pentru sfârșitul anului, iar FMI se pregătește să își actualizeze miercuri estimările pentru a doua oară în acest an.

Potrivit JPMorgan Global PMI, creșterea din iunie a încheiat cel mai puternic trimestru calendaristic din ultimii 15 ani. Piețele așteaptă cu nerăbdare publicarea în această vineri a indicatorilor Flash Composite PMI din Franța, Germania, zona euro, Marea Britanie și SUA, deoarece activitatea de achiziții este considerată cel mai bun indicator al modului în care companiile privesc viitorul. După pesimismul indus de pandemie de anul trecut, optimismul redobândit poate determina creșterea PIB-ului, rezultate mai bune pentru companii și poate susține piețele bursiere.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

  • XM – https://bit.ly/cont-xm (Your capital is at risk.)

  • Vezi reducerile de sezon din magazinele:

    eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


    Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


    Investește la bursă prin:

    76% din conturile CFD de retail pierd bani

    NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

    In ce investim la bursa ?

    Investeste in actiuni la bursa:




    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.