Creditele online sunt de regulă oferite de instituții financiare nebancare (IFN), care datorită unor creditori necinstiți au dobândit un renume nefavorabil.
În ultimii ani însă piața nebancară din România s-a dezvoltat mult, în prezent fiind înregistrate în Registrul General și Registrul Special BNR peste 160 de instituții financiare nebancare. În România există așadar de 5 ori mai multe IFN-uri decât bănci, iar în rândul acestora, găsiți credite mai avantajoase sau mai puțin avantajoase.
Pentru a facilita procesul de găsire a celui mai avantajos credit online au fost create diferite platforme de comparare credite, care pe baza anumitor criterii genereză o listă personalizată de oferte de credit. Găsirea celui mai performant credit online dureaza astfel doar câteva minute.
Avantajele creditelor online nu sunt puține, iar acestea includ:
- Sunt rapide – completarea solicitării de credit durează doar câteva minute, iar răspunsul îl primiți de regulă în câteva ore sau maxim o zi lucrătoare.
- Minim de acte necesare – în acest punct contrastul între un credit bancar și nebancar este cel mai evident. Pentru un credit online este de ajuns să încărcați o fotografie a actului de identitate (valabil), și în unele cazuri și extrasul de cont.
- Transfer rapid: dacă creditul a fost aprobat vă mai rămâne doar să semnați digital contractul. Banii vor fi transferați la scurt timp după semnarea acestuia.
- Sunt discrete: spre deosebire de un credit bancar, pentru care deseori este necesară prezentarea de diferite documente, codebitori sau garanți, un credit online se obține în mod discret. Nu sunt necesare garanțiile, astfel nimeni nu trebuie să știe că ați solicitat un împrumut.
- Sunt accesibile segmentului de clienți refuzat de bănci: există multe motive de ce o bancă refuză acordarea creditului – scor de credit mic, salariu minim pe economie, vechime de muncă prea scurtă, restanțe de plată și altele. Toate acestea sunt motive întemeiate, însă cum rămâne cu cei cu salarii modeste, sau cei care din diferite motive au fost înregistrați la Biroul de Credit? Înregistrarea la Biroul de Credit este pentru o perioadă de 4 ani, este deci foarte posibil ca acele persoane să fi achitat datoria de mult, însă în continuare le este refuzată acordarea unui credit bancare. Acest segment de clienți este servit de IFN-uri, unde rata de aprobare a creditelor este mult mai ridicată și creditele pot fi opținute și de restanțieri sau de salariați cu venit minim pe economie.
Creditele online nebancare sunt o alternativă a creditelor bancare. Acestea au dobânzi mai mari, deorece și riscul asumat de creditori este mai mare. Când vine vorba de sume de bani mari (de exemplu – pentru o renovare extensivă a locuinței sau achiziționarea unei mașini) acestea nu sunt o soluție potrivită. Însă pentru situații neprevăzute sau pentru cheltuieli urgente, creditele nebancare, în special cele online, pot fi de mare ajutor.
Puteti investi la bursa prin platformele:
- eToro – https://bit.ly/2TKvVa0 (Your capital is at risk.)
- XM – https://bit.ly/cont-xm (Your capital is at risk.)
Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!
Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.
- Mentorat de investiții la bursă: —>> https://bit.ly/2PvDpKZ
- Cursuri și ghiduri de investiții – De unde înveți să investești – https://bit.ly/2F7qg6w
- Inscrie-te in: Invest Club – Comunitatea Investitorilor din Romania.