Smarter_way_USA

Parlamentul European a aprobat înființarea Centrului Cyber al UE la București

Parlamentul European a adoptat miercuri planurile de consolidare a pregătirii și rezilienței Europei împotriva atacurilor cibernetice prin crearea unui centru de inovare și expertiză, care va avea sediul la București.

Noul centru de competențe în materie de securitate cibernetică, care va avea sediul la București, va pune în comun expertiza legată de cercetarea în materie de securitate cibernetică și va reuni comunitatea europeană de competențe în domeniu, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentuui European.

Centrul va oferi, de asemenea, sprijin financiar din partea programelor Orizont Europa și Europa digitală pentru proiecte inovatoare din partea întreprinderilor nou-înființate (start-ups) și a IMM-urilor.

Scopul legislației este de a stimula ecosistemul tehnologic și industrial european în materie de securitate cibernetică pentru a coordona și a pune în comun resursele relevante din UE. Cadrul se bazează pe parteneriatul public-privat contractual privind securitatea cibernetică, creat în 2016.

Inițiativa va fi sprijinită prin programele Europa digitală și Orizont Europa, în temeiul cadrului financiar multianual 2021-2027.

„În special într-o perioadă în care atât de multe dintre activitățile noastre zilnice se desfășoară online, devine cu atât mai important să asigurăm niveluri ridicate de inovare în domeniul securității cibernetice. Această nouă structură va garanta că toată expertiza valoroasă care există în întreaga Europă – fie că este vorba de instituții de cercetare, întreprinderi mici, întreprinderi nou-înființate, ONG-uri și comunitatea open-source – este inclusă în procesul de stabilire a priorităților europene în materie de cercetare. În același timp, oferim tuturor statelor membre posibilitatea de a investi colectiv mai mult în acest sector crucial și de a ne pune în comun resursele”, spune raportorul Rasmus Andresen, citat de Mediafax.

La 13 septembrie 2017, Comisia a adoptat un pachet privind securitatea cibernetică cu o serie de inițiative menite să îmbunătățească în continuare reziliența, disuasiunea și apărarea cibernetică. Un an mai târziu, Comisia a prezentat o propunere de creare a unui centru european de competență în materie de securitate cibernetică, cu o rețea conexă de centre naționale de coordonare. Inițiativa urmărește să îmbunătățească și să consolideze capacitatea UE în materie de securitate cibernetică, prin stimularea ecosistemului european tehnologic și industrial de securitate cibernetică, precum și prin coordonarea și punerea în comun a resurselor necesare în Europa.

Sursa: digi24.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.