Smarter_way_USA

Rase de capre apreciate pentru producția de lapte

Creșterea caprelor poate reprezenta obiectul unei afaceri, sad doar o preocupare gospodărească. Oricum ar fi, există mai multe rase de capre din care poți alege pe cele mai productive, în funcție de obiectivul tău. Dacă îți dorești să crești animale care îți oferă cantități considerabile de lapte pentru consumul propriu sau pentru vânzare, atunci alege acele rase de capre apreciate pentru acest lucru. Iată care sunt acestea:

Rasa Saanen

Originea Rasei Saanen este strâns legată de localitatea care i-a dat numele și care se află în Elveția, în Alpii Bernezi. Deși caprele Saanen nu se deosebesc foarte mult de cele obișnuite, sunt cu mult mai productive în ceea ce privește cantitățile de lapte pe care le oferă (aproximativ 600-700 de litri pe an). Totuși, ca semne distinctive ale animalelor din această rasă putem menționa dimensiunea redusă a capului, lungimea și suplețea gâtului, dar și mușchii nu foarte dezvoltați. Poți găsi online diverse oferte cu capre de vânzare din rasa Saanen.

Rasă Alpină Franceză

Dacă ești în căutarea unei rase de capre care îți poate furniza cantități mari de lapte și care se adaptează ușor oricăror condiții, rasa Alpină Franceză este ceea ce cauți. Animalele care fac parte din această categorie sunt foarte căutate de către fermierii europeni, însă în Franța ele reprezintă peste 50% din întreg efectivul de caprine. Acestea sunt robuste și au articulațiile bine dezvoltate. Greutatea femelelor ajunge chiar și la 60-70 de kg, în timp ce masculii ating fără probleme 100 de kg. Rasa Alpină Franceză a apărut prin încrucișarea rasei Saanen cu rasele locale. Caprinele din această rasă se regăsesc și în fermele din zonele montane și de deal din țara noastră, media producției anuale de lapte depășind 700 de litri.

Rasa Murciano Granadina

După cum sugerează și denumirea sa, rasa Murciano Granadina este originară din Spania; totuși, aceasta a devenit extrem de populară de-a lungul timpului, astfel că astăzi este crescută de fermierii din întreaga lume. Important de menționat este faptul că Murciana este o rasă preferată atât pentru producția de lapte, cât și pentru carne. Printre avantajele pe care le oferă creșterea caprinelor Murciana este că se adaptează ușor la condițiile climatice aride. În prezent, se cunoscut două varietăți ale rasei Granadina, respectiv Montana și Veguesi (originară din regiunile de șes). Din cele două, Veguesi produce mai mult lapte.

Rasa Nobilă Germană Albă

Rasa de capre Nobilă Germană Albă are o productivitate mare și a ajutat la formarea rasei locale denumite Alba de Banat. Interesant este faptul că animalele din această rasă au potențialul de a produce între 800 și 2.000 de litri de lapte anual, având o perioadă de lactație de 240 de zile pe an. Este drept, unul dintre dezavantajele laptelui obținut de la caprinele din rasa Nobilă Germană Albă este că nu are un conținut mare de grăsime. Caprele din această categorie ating maturitatea sexuală la 7 luni și fată între 1 și 3 iezi, o dată pe an.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/F9nmLY0jzrg


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.