Smarter_way_USA

Grâul – O modalitate simplă prin care-l poți tranzacționa bursă

Un element important al industriei alimentelor și băuturilor, grâul a fost o sursă de hrană pentru oameni din cele mai vechi timpuri în care se practica agricultura. Folosit pentru unele dintre produsele alimentare de bază, cum ar fi pâinea și făinoasele, grâul a fost comercializat ca marfă încă de la apariția negoțului. Astăzi, piața globală a grâului depășește 6,7 trilioane USD la producția anuală de grâu.

Pe lângă făină, grâul este, de asemenea, folosit ca materie primă pentru multe alte sectoare secundare ale industriei alimentare. Acesta este folosit ca hrană pentru animale, pentru producerea glutenului de grâu, o proteină vegetală folosită de vegani, pentru diferite băuturi alcoolice și nealcoolice și multe altele.

Grâul este cultivat în numeroase locuri din întreaga lume. Cel mai mare producător de grâu este China, urmat de India, Rusia și de Statele Unite. Fiind o marfă foarte populară, care este comercializată pe scară largă, grâul este preferat și de traderii care tranzacționează contracte futures și instrumentele financiare derivate ale acestora, cum ar fi CFD-urile.

Graficul evoluției prețului grâului poate fi influențat de numeroși factori, inclusiv de fluctuațiile cererii și ale ofertei la nivel global, de condițiile meteorologice și de alți factori. Prin urmare, cei care doresc să monitorizeze prețul grâului ar trebui să urmărească știrile referitoare la astfel de evenimente.

Pentru a rămâne la curent cu ultimele variații ale prețului grâului, adaugă-l în lista ta de urmărire.

3 motive pentru comercializarea grâului

Protecție împotriva inflației

Speculați despre creșterea cererii Diversificarea portofoliului Important: Acesta nu este un sfat de investiții. Prezentăm o serie de argumente comune pentru și împotriva investițiilor în această marfă. Vă rugăm să solicitați sfaturi profesionale înainte de a lua decizii de investiții. Grâul este o modalitate de a paria pe un dolar SUA slab și o inflație mai mare. Deoarece mărfurile precum grâul sunt evaluate în dolari SUA, performanța celei mai mari economii din lume joacă un rol crucial în stabilirea prețurilor sale.

În ultimii ani, băncile din Rezerva Federală SUA au susținut politici monetare ușoare care au menținut dolarul SUA slab. Factorii politici americani au nevoie de această slăbiciune pentru a spori exporturile SUA și pentru a sprijini împrumuturile și cheltuielile consumatorilor. O continuare a acestor politici ar putea stimula inflația și foarte probabil va ajuta la prețurile grâului.

Speculând asupra creșterii cererii

Grâul are multe proprietăți favorabile care ar putea susține creșterea continuă a cererii globale. Este o cultură consistentă, ușor de cultivat. Spre deosebire de orez, nu necesită multă apă sau muncă. Acest lucru ar putea face din grâu bobul ales în economiile în curs de dezvoltare din întreaga lume . Grâul concurează și pentru suprafața cu porumbul. În cazul în care tendințele în producția de biocombustibil continuă, ar putea fi un deficit în aprovizionarea cu grâu și prețuri mai mari.

Diversificați-vă portofoliul

Majoritatea traderilor dețin marea majoritate a activelor lor în acțiuni și obligațiuni. Mărfuri precum grâul oferă comercianților o modalitate de a-și diversifica portofoliile.

Ar trebui să încep tranzacționarea grâului?

Traderii care sunt puternici în economiile emergente de piață ar putea lua în considerare tranzacționarea grâului. Pe măsură ce aceste economii cresc, ele vor necesita recolte accesibile, care cresc ușor și pot fi folosite pentru a produce o varietate de alimente diferite. De asemenea, pe măsură ce consumul de carne crește pe piețele emergente, va crește și cererea de grâu ca sursă de hrană pentru animale.

Cu toate acestea, șmecheria fiscală a Rezervei Federale, însoțită de o creștere a dolarului american, ar putea reduce prețurile mărfurilor, inclusiv grâul. De asemenea, o reducere a cererii de biocombustibili ar putea determina fermierii să aloce mai mult suprafață grâului și să provoace scăderea prețurilor.

În cele din urmă, traderii ar trebui să înțeleagă că grâul este o marfă care este supusă capriciilor pieței. O schimbare a sentimentului pieței față de mărfurile agricole ar putea duce la scăderea prețurilor fără un catalizator specific.

Cum se face trading pe grâu ?

Comercianții de grâu au mai multe modalități de a investi în mărfuri: CFD-uri din grâu O modalitate de a investi în grâu este prin utilizarea unui instrument derivat contract for difference (CFD). CFD-urile permit traderilor să speculeze cu privire la prețurile grâului fără a achiziționa ETF-uri, contracte futures, opțiuni sau acțiuni de agroindustrie.

Valoarea unui CFD este diferența dintre prețul grâului în momentul cumpărării și prețul curent. Prin urmare, traderii CFD au o expunere economică directă la prețurile grâului.

Acțiuni ale companiilor corelate cu grâul

Obținerea expunerii directe la grâu prin acțiuni ale companiilor este dificilă. Nu există companii publice care să fie producători de grâu pur. Cu toate acestea, comercianții pot achiziționa acțiuni ale companiilor agricole, cum ar fi Archer Daniels Midland Company și Bunge Ltd, care le oferă o anumită expunere limitată la prețurile grâului.

Atât Archer Daniels Midland Company, cât și Bunge Ltd. au diversificat afaceri internaționale care se întind pe numeroase produse și industrii. Deși nu produc grâu pur, aceste companii beneficiază în general de prețuri agricole mai mari.

Puteti investi in aceste companii aici:

Lista este destinată doar cu titlu informativ, iar includerea aici nu constituie sfaturi de investiții.

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


 • XM – https://bit.ly/cont-xm (Your capital is at risk.)

 • Vezi reducerile de sezon din magazinele:

  eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


  Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


  Investește la bursă prin:

  67% din conturile CFD de retail pierd bani

  NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

  In ce investim la bursa ?

  Investeste in actiuni la bursa:
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.