Smarter_way_USA

Berkshire Hathaway, compania lui Warren Buffett, cumpără activele de gaze naturale ale Dominion Energy pentru 10 miliarde de dolari

Conglomeratul cheltuie 4 miliarde de dolari pentru a cumpăra activele de transport și stocare a gazelor naturale ale Dominion Energy. Inclusiv asumarea datoriei, tranzacția totalizează aproape 10 miliarde de dolari. Este prima achiziție importantă din Berkshire de la pandemia coronavirusului și piața ulterioară a colapsului din martie.

La reuniunea sa anuală a acționarilor din mai, Buffett a dezvăluit că Berkshire a construit un record record de 137 miliarde de dolari pe măsură ce piața financiară a fost rezervată și că nu a văzut multe oferte oportuniste, în ciuda profunzimilor profunde ale pieței bursiere.

Puteti investi in actiunile companiei:

„Nu am făcut nimic pentru că nu vedem nimic atât de atrăgător de făcut”, a spus Buffett la acea vreme, sugerând că acțiunile rapide întreprinse de Rezerva Federală în acest an au însemnat companiile să aibă mai mult acces la finanțare pe piețele publice decât au putut în timpul crizei financiare din 2008 și 2009.

Pentru Dominion, mișcarea este una dintre seriile pe care le are pentru a trece la o companie de utilități reglementate cu caracter pur, care se concentrează pe producția de energie curată din eoliană, solar și gaze naturale. În urma vânzării, Dominion se așteaptă ca 90% din veniturile sale din exploatare viitoare să vină de la companiile sale de servicii publice care furnizează energie mai mult de 7 milioane de clienți din state precum Virginia, Carolina de Nord și South Carolina, Ohio și Utah.

Dominion anunță simultan că anulează proiectul conductei Atlantic Coast, cu Duke Energy. Proiectul de 8 miliarde de dolari s-a confruntat cu scrutinul de reglementare și creșterea întârzierilor care au dus la reducerea costurilor proiectate și au ridicat îndoieli cu privire la fezabilitatea sa economică.

Ca urmare a vânzării și a operațiunilor sale simplificate, Dominion avertizează că acum se așteaptă ca veniturile sale operaționale pentru 2020 să fie de 3,37 USD la 3,63 USD pe acțiune. Ghidul său anterior a fost de la 4,25 USD la 4,60 USD o acțiune. De asemenea, compania intenționează să reducă dividendul în trimestrul IV la 63 de cenți o acțiune, din cei 94 de cenți o acțiune pe care a achitat-o ​​în fiecare din primele două trimestre ale anului și pe care anticipează să o achite pentru al treilea trimestru.

În prezent, Dominion plătește 85% din câștigurile sale operaționale, însă, după tranzacție, compania vizează un câștig de câștiguri de exploatare de 65%, despre care spune că este mai potrivit cu colegii săi.

Pentru Berkshire, mișcarea își mărește considerabil amprenta în activitatea de gaze naturale. Odată cu achiziția, Berkshire Hathaway Energy va transporta 18% din totalul transportului de gaze naturale interstatale din Statele Unite, în creștere față de 8% în prezent.

În condițiile tranzacției, Berkshire Hathaway Energy va achiziționa 100% din Dominion Energy Transmission, Questar Pipeline și Carolina Gas Transmission și 50% din Iroquois Gas Transmission System. Berkshire va achiziționa, de asemenea, 25% din Cove Point LNG, o instalație de export, import și depozitare a gazului natural lichefiat, unul dintre cele șase terminale de export de GNL din S.U.A.

Puteti investi in actiunile companiei:

Berkshire Energy va plăti 4 miliarde de dolari în numerar pentru active și va asuma datorii de 5,7 miliarde de dolari. Dominion intenționează să folosească aproximativ 3 miliarde de dolari din veniturile ulterioare impozitelor pentru a-și cumpăra acțiunile la sfârșitul acestui an.

Acordul este supus aprobării regulamentare și este de așteptat să se încheie în al patrulea trimestru al acestui an.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.