Prof. Adrian Streinu Cercel: Metodele simple și sigure care ucid coronavirusul

Toată populația este interesată de metodele cele mai sigure de a sta departe de coronavirus, Covid-19 sau virusul Wuhan care a băgat mii de oameni în carantină.

Care este cea mai sigură metodă de a ne feri de coronavirus? Profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, spune că metoda infailibilă de a ne feri de coronavirus este spălatul pe mâini.

Spălatul pe mâini cu apă și săpun este sfânt. Pe cât de banal pare, având în vedere consecințele uriașe provocate de numeroasele infectări, această igienizare a mâinilor rămâne metoda nr. 1 de prevenire. Spălarea și dezinfectarea mâinilor duc la prevenirea infecției. Mâinile se spală cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde. În lipsa apei și săpunului, se folosește un dezinfectant cu 60% alcool.

Spălaţi-vă mâinile de multe ori! Care sunt celelalte recomandări ale profesorului Streinu Cercel:

Evitaţi contactul cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute; Acoperiți-vă gura și nasul când tușiți sau strănutați. Strănutați sau tușiți în pliul cotului.

O măsură de bun simț, pentru a nu-i îmbolnăvi și pe ceilalți. În momentul în care tușiți vă acoperiți gura cu mâinile și puteți contamina obiecte sau persoane cu care veniți în contact.

Nu vă atingeţi ochii , nasul si gura cu mâinile;

Nu luaţi medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul; Nu există dovezi științifice care să ateste că medicamentația antivirală are efect împotriva coronavirusului. Covid-19 este un virus, nu „trece” cu antibiotic.

Curăţaţi toate suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool; Dezinfectanții care ucid Covid conțin clor, înnălbitori, solvent, etanol 75%, acid paracetic și cloroform.

Utilizaţi masca de protecţie doar în cazul in care suspectaţi că sunteţi bolnav sau în cazul în care acordaţi asistenţă persoanelor bolnave; OMS recomandă folosirea măștilor de protecție doar atunci când suspectați că sunteți contaminat cu noul coronavirus. Folosirea măștii fără alte măsuri de protecție este egală cu…aproape zero!

Produsele „MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase; OMS a declarat că persoanele care primesc colete din China nu sunt în risc de contaminare cu coronavirus, deoarece acesta nu trăiește mult pe suprafețe.

Sunaţi la 112 dacă aveţi febră, tuşiţi sau v-aţi întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puţin 14 zile; Perioada de incubație a noului coronavirus este cuprinsă între 1 și 14 zile.

Animalele de companie nu transmit coronavirus. Nu există dovezi că animalele de companie, câini și pisici, pot fi infectate de virus.

Virusul se transmite pe cale respiratorie, dar și prin ochi, nas și gură.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Recommended investment platforms:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

Azi va recomandam:


Investeste in actiuni la bursa:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.