Covid-19 a scăpat „aproape sigur” din laboratorul din Wuhan. Teoria negată de China revine

Anul trecut, ideea că pandemia Covid-19 ar fi putut fi cauzată de o scăpare din laborator a fost denunțată drept teorie a conspirației. Deși originea virusului care a ucis milioane de oameni rămâne un mister, teoria scăpării virusului din laboratorul din Wuhan nu mai e chiar așa de mult pusă la îndoială.

Într-o scrisoare publicată în revista Science, 18 biologi, inclusiv cel mai important cercetător mondial în coronavirus, spun că e nevoie de o nouă investigație pribvind posibilelele origini ale virusului. Ei solicită laboratoarelor și agențiilor din China să „permită accesul la analize independente”.

Adevărul despre COVID

Despre posibilitatea ca virusul să fi scăpat din laboratorul chinez a vorbit și jurnalista Claudia Rosett, expertă în politică externă. Aceasta susține că, „aproape sigur”, COVID-19 a scăpat din laboratorul din Wuhan. Iar regimul de la Beijing a știut.

„Nu trebuie să ai încredere în China cand vine vorba de astfel de studii. Oamenii trebuie să știe că în China nu există nicio diferență între cercetările civile și cele militare. Oficial, de ochii lumii, ei susțin că există diferențe.

Dar, și cercetările civile și cele militare sunt loiale Partidului Comunist”, a explicat jurnalista de la Independent Women’s Forum.

Ea spune că adevărul nu poate fi aflat decât în funcție de ce va face administrația SUA. „Să amintim că, înainte ca administrația Trump să plece de la Casa Albă, Departamentul de Stat a publicat un document în care spune că angajații din laboratorul din Wuhan, despre care se știe că este cea mai probabilă sursă a pandemiei de Covid-19, s-au îmbolnăvit în toamna lui 2019.

Ar fi putut fi o răceală, dar aveau și simptome de covid. Dacă te gândești că China este țara cu tehnologie de vârf, care supraveghează orice și pe oricine, iar laboratorul din Wuhan a fost echipat cu tehnologie 5G pentru a monitoriza tot ce se întâmplă, și când spitalele au început să fie pline, mai mult ca sigur că autoritățile știau că virusul a scăpat din laborator”, spune jurnalista.

Dezvăluiri despre coronavirus

”De fapt, ei au știut din momentul în care ”Doctorița liliac”, Shi Zhengli, a început să cerceteze coronavirușii întâlniți la lilieci. Ei au avut acces la orice cercetare. Va trebui să ne uităm cu atenție la aceste dovezi și să spunem că există informații care vin din acel laborator”, spune Claudia Rosett.

Studiul comun OMS-China, din februarie 2021, considera drept cea mai puțin convingătoare ipoteza conform căreia noul coronavirus a scăpat din laborator.

Dar biosecuritatea a fost multă vreme o preocupare în China: în 2004, SARS a scăpat de două ori dintr-un laborator din Beijing. În noiembrie 2020, peste 6.600 de persoane din provincia chineză Gansu s-au infectat cu bruceloză, o boală bacteriană care s-a răspândit de la o fabrică de vaccinuri.

Sursa: capital.ro

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.
TAG | 207 views

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.