Smarter_way_USA

Noua generație de investitori – Remodelarea industriei financiare

Fiecare generație are o metodă unică de abordare a societății, exprimată prin felul în care-și face cumpărăturile, ascultă muzică, dar mai ales în felul în care investește sau își folosește fondurile personale.

Noul tip de investitor de astăzi este născut în mijlocul revoluției digitale și este familiar cu tehnologia, ba chiar o stăpânește foarte bine și o declară parte din procesul evoluției, având pretenția ca instituțiile cu care interacționează să facă eforturi active pentru a ține pasul.

Milenialii și Generația Z reconstruiesc principiile de interacțiune socială 

Milenialii și Generația Z vor să se auto-conducă și nu acordă deloc valoare soluțiilor clasice. Fiind nativi tehnologici, oferă mai multă încredere soluțiilor create prin tehnologie, luând în considerare costurile și cunoștințele necesare pentru a accesa și a înțelege un dispozitiv.

Modelul tradițional folosit până acum de instituțiile financiare nu pare să funcționeze cu această nouă generație de consumatori. Mai puțin de un sfert din mileniali spun că ar alege să lucreze printr-un intermediar, în timp ce restul preferă platformele online de tranzacționare și aplicațiile bancare, încât acestea le oferă mai multă transparență procedurală și abilitatea de a se gestiona singuri.

Acum, industria financiară trebuie să scape de ritmul ei clasic și lent de adaptare la revoluția tehnologică și să caute noi metode de a atrage tinerii, pe măsură ce contribuția lor în macroeconomie este într-o continuă creștere.

Intrarea într-o economie fragilă și volatilă 

Dacă generațiile în vârstă se concentrau pe investiții în obligațiuni, acțiuni sau imobiliare, noile generații sunt diferite prin faptul că aleg să investească în lucruri tangibile cu care se simt familiari, cum ar fi criptomondele sau acțiunile din sectorul tehnologic sau al energiei regenerabile.

Milenialii și Generația Z sunt mult mai concentrați pe impactul social și asupra mediului pe care îl au  investițiilor lor, lucru pe care investitorii consacrați de până acum nu îl înțeleg și nici nu caută să-l înțeleagă.

Generația nouă este axată pe documentare, se îndepărtează de vechile metode de investiții în favoarea unor noi metode inventive, fără a se concentra strict pe câștigul financiar. Aceștia se concentrează pe a investi într-un mod responsabil social și vor să știe că investiția lor ajută la educare și emancipare socială.

Industria FinTech – investiții accesibile pentru toată lumea

Investitorii tineri își îndreaptă atenția spre portofoliile personalizate și spre companiile care se pliază pe valorile și principiile lor, considerându-le o alternativă față de investițiile clasice. 

Companii precum Capex.com oferă acces la peste 2.000 de instrumente variate din diferite sectoare economice, fiindcă înțeleg nevoia de diversitate pe care noul tip de investitor o manifestă.

Un alt avantaj al dezvoltării tehnologice este faptul că aceste instrumente pot fi tranzacționate oricând și de oriunde, printr-un simplu smartphone cu acces la internet.

Dacă urmărești companiile importante la nivel macroeconomic și ai mereu detalii recente despre ce se întâmplă în sfera politică, știi deja analiza fundamentală. Acum este momentul să pui aceste cunoștințe să muncească pentru tine. Poți învăța gratuit cum să tranzacționezi, cu ajutorul platformei online oferite de Capex.com. 

Platforma celor de la Capex.com te ajută să: 

  1. Ai access la peste 2.100 de CFD-uri pe instrumente financiare de care sigur ai auzit (aur, petrol, metale, indici, acțiuni internaționale ale companiilor, perechi valutare și multe altele)
  2. Primești răspuns la orice întrebare, prin serviciul de Suport pentru Clienți, chiar în limba română
  3. Tranzacționezi de pe telefonul mobil – acționezi rapid atunci când vrei să închizi sau să deschizi o tranzacție
  4. Ai viteză mare de execuție pentru ordinele tale și să folosești cele mai noi tool-uri din industrie
  5. Îți ții fondurile în siguranța prin proceduri transparente, întrucât sunt autorizați de ASF în România și reglementați de CySEC 
  6. Primești informații zilnice despre piețele de capital, ca să fii la curent cu evenimentele financiare majore 
  7. Îți deschizi noi orizonturi de economii, investiții și cunoștințe generale 

Ce metode abordează companiile de azi pentru a fi mai accesibile în fața noilor generații? Companiile vizează în principal sectoarele tinere care vor deveni noua generație de clienți pe măsură ce avansează în vârstă.

Având în vedere principiile cu care aceștia pășesc în viață, strategiile clasice de abordarea a utilizatorului nu vor face niciun membru al noii generații să acorde încredere unei instituții care refuză digitalizarea sau nu pune accent pe investițiile cu impact social.

De aici a pornit intenția de a da naștere la noi produse de tranzacționare, spre exemplu ETF-urile sau blend-urile oferite de Capex.com, care oferă mult mai multe posibilități investitorilor de rând decât metodele clasice de tranzacționare. Prin accesul la aceste noi instrumente, Generația Z se poate concentra asupra industriilor emergente precum tehnologia cloud, vehiculele autonome sau energia regenerabilă, care joacă un rol foarte important în economia viitorului.

Pentru a sprijini aceste inițiative ale noilor investitori, Capex a adăugat companii care sunt puternic implicate în industria solară și a energiei regenerabile, precum NextEra Energy Inc, Tesla Motors Inc., SunPower Corporation, FirstSolar, Vivint Solar Inc și multe altele.

După cum arată contextul macroeconomic și social din ultimul timp, o bună parte din companiile globale importante se arată interesate de tranziția către investițiile și afacerile cu impact pozitiv asupra mediului și societății colective.

Tranziția spre digitalizarea financiară – schisma dintre vechi și nou

Tehnologia ne permite să găsim soluții creative și rapide pentru a trece peste barierele economice întâlnite până acum. Astăzi, am ajuns la platforme de tranzacționare care găzduiesc simultan utilizatori din toate colțurile lumii în mediul online, tranzacționând cot la cot, pe piețe diferite și cu instrumente cât mai diversificate.

Ba chiar mai mult, pentru a spori încrederea acordată de tineri față de instituții, acestea oferă opțiuni de retragere sau depunere rapidă de fonduri, pentru a permite utilizatorilor să aibă control deplin asupra investițiilor lor.

În ultimii ani, plățile cu cardul au luat amploare, în principal datorită îmbogățirii forței de muncă cu tineri care fac din acest lucru o condiție obligatorie. Populația a avut acces la conturi bancare și cărți de credit de ceva timp, iar recent au devenit mai populare plățile de tip cashless sau contactless.

Acum a venit rândul instituțiilor financiare să se plieze pe această cerere, adaptându-se la noua normalitate printr-o digitalizare puternică. Brokeri precum Capex.com au înțeles că viitorul înseamnă tehnologie și au luat decizia de a oferi două platforme de tranzacționare online investitorilor, pentru a acoperi nevoile și cerințele unui public cât mai diversificat.

Ca răspuns la procedurile transparente de care sunt interesate noile generații, aceste platforme oferă posibilitatea de deschidere a unui cont de practică în doar câțiva pași simpli. Spre exemplu, Capex.com alimentează gratuit un cont de practică cu 10.000 de dolari virtuali, pentru cei interesați care vor să testeze în voie toate caracteristicile și serviciile pe care le oferă platformele înainte de a depune.

După deschiderea contului, investitorii pot răsfoi gama de instrumente oferită de Capex unde vor găsi peste 2.100 de CFD-uri pe clase de active importante: perechi valutare, blend-uri, ETF-uri, peste 26 de indici globali sau cele mai populare criptomonede, cât și clase de active cu tradiție precum CFD-uri pe obligațiunile de stat, acțiuni de la peste 2000 de companii importante, sau mărfuri.

Cu toate că ne aflăm în mijlocul revoluției tehnologice, importanța interacțiunii umane nu a scăzut. Pentru orice întrebări, compania pune la dispoziție Departamentul de Suport Clienți care va oferi toate informațiile necesare.

Chiar mai mult, cei interesați dar cu un program încărcat în viața de zi cu zi pot face chiar o solicitare pentru a fi contactați de unul din reprezentanții companiei care le va oferi mai multe detalii legate de serviciile companiei. Dacă vrei să citești mai multe detalii despre investiții, articole financiare sau tipuri de instrumente pe care le poți tranzacționa ai la dispoziție site-ul companiei pe capex.com/ro.

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 79.84 % din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFDurile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.