Smarter_way_USA

Cum sa faci economie la carburant?

Problema pretului la carburant este una serioasa atata vreme cat pretul acestuia creste si tot creste si plus de asta e corelat cu o criza economica care nu mai trece.

In aceasta perioada de incertitudine si fluctuatii economice ce se resimt in viata fiecaruia dintre noi, trebuie sa stii sa-ti restrangi cheltuielile, fara sa renunti la ce e necesar: masina proprie.

Pentru a putea face fata greutatilor financiare trebuie sa stii sa faci economie la carburant si implicit, sa tii cont de urmatoarele aspecte:

Alege intelept masina pe care vrei s-o cumperi. Alege o masina mica, care sa nu consume mult- mai ales daca te intereseaza in mod special la deplasarile in oras, caci cu cat masina este mai mare si mai grea cu atat va consuma mai mult. Intereseaza-te mai mult de consum decat de aspect, mai ales daca intampini dificultati materiale.

Mentine masina curata si fara greutati inutile in portbagaj. Lucrurile inutile duc la un consum mai mare de carburant.

Foloseste doar carburantul recomandat de producator. Numai asa ai certitudinea ca protejezi viata masinii.

Verifica presiunea din roti. O presiune prea mica (presiunea recomandata este inscrisa in manualul automobilului sau pe banda interioara a usii din partea soferului) creste consumul de combustibil.

Tine cont de viteza legala. Viteza recomandata pentru economia de carburant este de 50 km/h in oras si de 80 km/h in afara localitatii. La un drum lung, viteza de 80 km/h reprezinta o economie serioasa (asta in cazul in care nu esti presat de vreo urgenta).

Fa revizia masinii la timp. Schimba uleiul si filtrele pentru ca acestea influenteaza consumul de carburant. Schimba piesele defecte pentru ca acestea afecteaza starea masinii si in cele din urma consumul de carburant.

Foloseste aerul conditionat doar in deplasarile lungi, cand e cazul.

Daca respecti cateva sfaturi practice, vei observa ca, in timp, economisesti ceva bani pe care altfel i-ai fi dat pe carburant.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.