Smarter_way_USA

Cât ai câștiga dacă ai investi alocația copilului lună de lună până la 18 ani

Azi noapte, avand un vis in care imi vedeam viitorul copil, maaare investitor la bursa, fiindca am eu un feeling ca va mosteni o gena de mare investitor 🙂 m-am gandit la ce si cum ar trebui sa fac pentru el, pe langa educatia financiara de care va avea parte (de la mine, ca de la scoala … ar fi vai de capu lui) ca sa poata avea de mic, pe langa pusculita pe care abia astept sa i-o fac cadou, o pusculita cu niste bani investiti cu cap in actiuni direct sau intr-un fond de investiti, pe care, la un moemnt dat sa o poata administra si singur.

Am aflat ca incepand cu luna martie 2019, alocatiile copiilor cu varste de pana la 2 ani au fost marite de la 200 la 300 de lei/luna, in vreme ce alocatiile copiilor cu varste de pana la 18 ani aproape ca s-au dublat, la 150 de lei/luna. Asadar, in conditiile actuale, un copil ar urma sa incaseze 7.200 de lei pana la 2 ani si alti 28.800 lei in urmatorii 16 ani.

Asadar, 36.000 de lei reprezinta suma pe care parintii unui copil o incaseaza din alocatia de stat de la momentul nasterii acestuia si pana la varsta de 18 ani.

Cum ar arata aceasta suma plasata intr-un cont bancar si cu cat ar fi mai mare castigul plasand banii intr-un fond mutual?

Potrivit calculelor realizate de un reprezentant al unui administrator de fonduri (Certinvest) ce se bazeaza pe evolutia inregistrata in ultimii 20 de ani de BET-TR, un indice care urmareste evolutia celor mai importante companii de pe Bursa de Valori Bucuresti si care include dividendele distribuite de acestea, am aflat urmatoarele:

  • Pastrand alocatia intr-un cont bancar, castigul final cand copilul va implini 18 ani va ajunge la 52.585 RON.
  • Pastrand aceeasi suma fond de indici bursieri, care include si dividendele incasate de companii, suma ar fi ajuns la 216.000 RON.

Asadar, decizia mea este ca si luata. Voi investi alocatia copiilor (vreau muuulti copii, o gradinita intreaga) cu siguranta intr-un fond de investitii (sau mai multe).

Multi ma veti intreba ca: “Bine, bine mai Paul dar ce ne facem daca nu avem ce investi ?

Ei bine … asta e una dintre intrebarile ce mi se pun cel mai des de catre majoritatea oamneilor ce ma contacteaza pentru a-i ajuta sa isi gestioneze cat mai bine banii.

Raspunsul este unul foarte simplu in 99% din cazuri si anume intrebandu-i: “Din totalul cheltuielilor de dupa ce iti primesti salariul/castigul lunar, la ce anume ai putea incepe incet-incet (nu dintr-o data) sa renunti fara sa iti afectezi prea grav stilul de viata ?”

Incet-incet vin si raspunsurile si solutiile pentru a face rost de cateva sute de lei lunar pentru investitii, suma care odata cu trecerea timpului, cu o gestiune cat mai buna a banilor si gasirea de noi surse de venit, poate creste de la luna la luna, si astfel, si sumele investite vor fi din ce in ce mai mari.

Sursa: PaulMaior.ro – Blog de investitor

Daca nu aveti inca cont de tranzactionare la bursa va recomand aceste doua platforme de tranzactionare: https://bit.ly/2TKvVa0 si https://bit.ly/inregistrare-xtb


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.