Smarter_way_USA

DIGI Communications lansează servicii noi de comunicații mobile Digi Mobil și evoluții recente și anticipate privind rețeaua mobilă a Digi Mobil în România

Astfel cum am informat în detaliu piața și investitorii în cadrul prospectului de ofertă publică inițială din data de 26 aprilie 2017, rețeaua Digi Mobildeținută de RCS & RDS S.A., filiala Societății în România, este construită și funcționează în tehnologiile 3G și 4G, în benzile de frecvență 900 Mhz (3G), 2100 Mhz (3G și 4G LTE FDD în banda 1) și2600 Mhz (LTE TDD în banda 38 și 3700 LTE TDD în banda 43).

Digi Mobil crește acoperirea și calitatea serviciilor mobile prin continuarea upgrade-ului rețelei 4G și pregătirea rețelei pentru tehnologia 5G.

La 27 iunie 2017, Digi Mobil are 853 site-uri operaționale în 4G în banda de 2600 Mhz și 1870 site-uri operaționale în 4G în banda de 2100 Mhz (cu tehnologia 4G având o acoperire de 50% din populație din România). De asemenea, la aceeasi data, Digi Mobil are 3836 de site-uri 3G operaționale si o acoperire de 99% din populație din România.

În paralel cu creșterea acoperirii a avut loc și o creștere semnificativăa traficului de date mobile. Față de luna martie 2016, când consumul total de date în rețeaua Digi Mobil a fost de 2,8 milioane de Gbytes (1,1 Gbytes / SIM), iar traficul în 4G reprezenta 2% din traficul total de date mobile la nivelul Digi Mobil, în luna mai 2017, consumul total de date în rețeaua Digi Mobil a fost de 5,45 milioane de Gbytes (1,65 Gbytes / SIM), iar traficul în 4G reprezenta aproximativ 50% din traficul total de date mobile la nivelul Digi Mobil.

La data de 27 iunie 2017, rețeaua Digi Mobil prezintă următoarele caracteristici: tehnologia 3G în banda de 900 Mhz (rural & deep indoor) – 5+5 Mhz / bandă, viteze de downlink de până la 21 Mbps; tehnologia 4G în banda de 2100 Mhz FDD (urban & capacity): 5+5 sau 10+10 Mhz / bandă, viteze de downlink de până la 36 sau 75 Mbps; tehnologia 3G 2010Mhz (urban & capacity): +5 sau 10+10 Mhz / bandă, viteze de downlink de până la 21 Mbps; tehnologia 4G în banda de 2600 Mhz TDD (urban & capacity): 20 Mhz / bandă și viteze de downlink de până la 100 Mbps.

În paralel, serviciul Digi Mobil a continuat să înregistreze rezultate în creștere. În perioada ianuarie – mai 2017, numărul de portări a crescut cu 22% față de perioada similară a anului trecut. Până în prezent, numărul total de numere de telefon portateîn rețeaua Digi Mobil de la lansarea Digi Mobil a ajuns la 1,2 milioane.

Digi Mobil a finalizat cu succes testele de rețea cu primele terminale compatibile si pregătește lansarea comercială a serviciilor Voce 4G (VoLTE) și Voce Wi-Fi (VoWiFi) începând cu august-septembrie 2017.

Tehnologia Voice over LTE (VoLTE) permite realizarea unei convorbiri telefonice prin rețeaua 4G fărăa mai fi necesară trecerea automată a terminalului din rețeaua de date 4G către cea clasică pentru voce, 3G. Astfel, prin intermediul serviciului Voce 4G, utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de conectarea aproape instantanee a apelului, timpul de așteptare din momentul initierii apelului și până în momentul în care apelat telefonul destinatarului scăzând sub două secunde. Totodată, convorbirile prin rețeaua 4G vor avea o calitate și claritate a sunetului mai ridicate. În plus, va fi posibilă realizarea simultană de apeluri telefonice cu sesiuni de download și streaming la viteze 4G.

Prin intermediul serviciului Voce Wi-Fi, bazat pe tehnologia Voice over Wi-Fi (VoWiFi), utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de o acoperire mai bună în spațiile interioare, în spațiile cu semnal redus sau fără semnal de rețea mobilă. Apelul se va realiza prin rețeaua wireless proprie a utilizatorului, dacă acesta este abonat și la serviciul de internet fix de mare viteză Digi Net Fiberlink, sau prin rețeaua națională de hot-spot-uri Digi Wi-Fi.

Serviciile Voce 4G și Voce Wi-Fi, precum și activarea acestora vor fi gratuite pentru toate abonamentele din oferta Digi Mobil RCS & RDS S.A., cu indicațiile de mai sus.Societatea va continua dezvoltarea serviciului DigiMobil.

Planurile de dezvoltare pentru anul 2017 includ, printre altele: acoperirea cu tehnologia 4G a tunelurilor metroului din București (deadline estimat – septembrie 2017), în prezent toate stațiile sunt deja acoperite cu tehnologia 4G; creșterea procentului de site-uri conectate la backbone-ul de fibră optică, care este de aproximativ 60% în prezent; creșterea vitezei de acces la internetul mobil prin densificare și implementarea de mecanisme pentru eficientizarea utilizării spectrului; îmbunătățirea acoperirii unor zone aflate pe drumurile naționale și județene prin construirea de site-uri noi, șiîmbunătățirea, în general, a calității serviciului de date mobile.

Serghei Bulgac
Director General (Chief Executive Officer)


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

74% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.
TAG | 1,109 views

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.