Tranzacțiile cu criptomonede au explodat în Asia! India, pe primul loc în indicele global

Piețele emergente din Asia Centrală și de Sud au înregistrat o creștere a tranzacțiilor cu criptomonede. Noi cercetări efectuate de firma de analize blockchain Chainalysis a descoperit că tranzacțiile criptografice au crescut cu 706% în Asia Centrală și de Sud și Oceania. Acest fapt a evidențiat o gamă variată de motivații în rândul localnicilor pentru a obține expunere la active digitale precum Bitcoin și Ether.

Piețele emergente din Asia Centrală și de Sud au înregistrat o creștere a tranzacțiilor cu criptomonede, evidențiind o gamă variată de motivații în rândul localnicilor pentru a obține expunere la active digitale precum Bitcoin (BTC) și Ether (ETH), relatează cointelegraph.com

Noi cercetări efectuate de firma de analize blockchain Chainalysis a descoperit că tranzacțiile criptografice au crescut cu 706% în Asia Centrală și de Sud și Oceania – o regiune extinsă care include țări precum India, Pakistan și Vietnam – între iulie 2020 și iunie 2021. În dolari, valoarea tranzacțiilor s-a ridicat la 572,5 miliarde de dolari, sau 14% din valoarea tranzacției globale.

Plățile instituționale și mari au reprezentat cel mai mare procent de tranzacții, oferind dovezi suplimentare privind adoptarea de criptomonede cu bani inteligenți. Această tendință a fost cea mai pronunțată în India, unde transferurile mari de dimensiuni instituționale de peste 10 milioane de dolari au reprezentat 42% din tranzacții. Pentru Vietnam și Pakistan, această cifră a fost de 29%, respectiv 28%.

Europa domină tranzacțiile criptografice

Studiul este a doua tranșă a unei serii de rapoarte regionale de către Chainalysis privind tranzacțiile cu criptomonede. Primul raport, care a fost publicat săptămâna trecută, a constatat că regiunea Europei Centrale, de Nord și de Vest a devenit cea mai mare economie criptografică din lume , cu peste 1 trilion de dolari în tranzacții în aceeași perioadă de 12 luni.

Tranzacțiile instituționale din Europa s-au ridicat la 46,3 miliarde de dolari în iunie 2021, în creștere față de 1,4 miliarde de dolari în iulie 2020

În timp ce Europa domină tranzacțiile criptografice, țările asiatice sunt în frunte în ceea ce privește adoptarea generală, măsurată prin valoarea primită pe lanț, tranzacțiile cu amănuntul pe lanț și volumele de tranzacții peer-to-peer. Vietnam, India și Pakistan s-au clasat pe primul loc, respectiv pe locul trei, în indicele global de adoptare a criptocripturii 2021 din Chainalysis .

După cum a raportat anterior Cointelegraph, piețele emergente din Asia, Africa și America de Sud pivotează spre Bitcoin și alte active digitale pentru a combate hiperinflația, controlul capitalului și politici stricte de schimb valutar.

Schimburile criptografice peer-to-peer au prins rădăcini în Africa, țări precum Kenya și Nigeria bazându-se tot mai mult pe platforme precum LocalBitcoins și Paxful. Între timp, America Latină găzduiește doi unicorni de schimb criptografic și prima țară care a adoptat oficial Bitcoin ca mijloc legal de plată , El Salvador.

Sursa:capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.