Smarter_way_USA

Start la speculatii bursiere: Warren Buffett, are pe mai multi bani ca niciodata. Berkshire Hathaway are 85 de miliarde de dolari cash. Care va fi urmatoarea achizitie a legendei de pe Wall Street?

Warren Buffett are mai mult cash ca niciodată. Gigantul Berkshire Hathaway, compania pe care ”oracolul din Omaha” o controlează, avea aproape 85 de miliarde de dolari, potrivit registrelor de pe 30 septembrie, scrie Bloomberg. Această sumă este cu peste 13 miliarde de dolari mai mare decât cash-ul pe care îl avea compania pe 30 iunie, adică 72,7 mld. dolari.

”Are destulă muniţie pentru investiţii. 85 de miliarde de dolari înseamnă foarte mulţi bani”, a spus Bill Smead, care supraveghează Smead Capital Management, un fond care are în gestiune 2,1 mld. dolari.

Balanţa de cash cel mai probabil va aprinde o nouă rundă de speculaţii legate de viitoarea achiziţie pe care o va face Buffett, în vârstă de 86 de ani. În ultimele cinci decenii, el a ridicat compania din Omaha, Nebraska, în una dintre cele mai mari conglomerate din lume, după zeci de achiziţii şi speculaţii pe acţiuni. Are acum un portofoliu de aproximativ 100 de miliarde de dolari şi subsidiare care se împart în toate industriile.

Venitul operational al Berkshire a urcat cu 6,6% în trimestrul al treilea, la 4,85 miliarde de dolari, sau 2,951 dolari acţiunea, împins de contribuţiile din afacerile de producţie. Analiştii estimau un câştig de 3,058 dolari/ acţiune. Profitul a scăzut cu 24% faţă de anul trecut, când Buffett a făcut o investiţie majoră în Kraft Heinz.

Anul acesta, compania şi-a mărit portofoliul de subsidiare şi a adăugat Duracell şi Precision Castparts Corp, un furnizor international pentru industria aerospaţială. Aceasta a fost una dintre cele mai mari achiziţii din istoria companiei. Cele două business-uri au împins profitul pe segmentele de manufactură, servicii şi retail cu 45%, la 1,7 miliarde de dolari în trimestrul al treilea.

Câştigurile aggregate ale companiei au scăzut pentru restul grupului, inclusive pentru divizia de produse chimice Lubrizol şi producătorul de unelte Iscar, potrivit declaraţiei fiscale.

Warren Buffett a pierdut 1,4 miliarde de dolari din averea sa în septembrie după ce banca americană Wells Fargo a pierdut 3,3% în urma scandalului conturilor fantomă, în condiţiile în care au fost făcute publice informaţii care arată că banca ar fi deschis peste 2 milioane de conturi fără aprobările clienţilor, scrie Bloomberg.

Berkshire Hathaway, cel mai mare acţionar al băncii, a scăzut pe 14 septembrie cu 2% pe bursă, ceea ce a dus la scăderea averii lui Buffett, cel mai mult din cadrul indicelui miliardarilor calculat de Bloomberg.

Potrivit indicelui miliardarilor calculat de Bloomberg, Warren Buffett este al patrulea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 64,4 miliarde de dolari. Acţiunile Berkshire Hathaway se tranzacţionează cu 456 de dolari/ acţiune, compania având o capitalizare de piaţă de 351 miliarde de dolari.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.