BRK Financial este pe pierdere, iar cifra de afaceri neta este de 3 ori mai mica decat in urma cu 2 ani

BRK Financial Group compensează pierderile pe activitatea de brokeraj din rezultatul financiar, dar tot nu poate obține profit. Rezultatul net la 9 luni indică o pierdere de circa 100.000 de lei.

BRK Financial Group (BRK) vine în fața investitorilor cu pierderi și la 9 luni. Pur și simplu este greu ca din activitatea de brokeraj pe o piață lipsită de lichiditate a Bursei de Valori București să obții venituri suficient de mari pentru a acoperi costurile prezenței pe o piață reglementată.

Casa de brokeraj clujeană și-a înjumătățit cifra de afaceri netă de la an la an. Acum, raportează 2 milioane lei, față de 3,45 milioane lei în primele 3 trimestre din 2015 și de 6,66 milioane lei în intervalul corespondent din 2014. Rezultatul din exploatare este negativ, pierderea de 4,89 milioane lei fiind de asemenea în creștere, față de cea de 3,89 milioane lei din primele 9 luni ale anului trecut și de cea de 2,84 milioane lei din intervalul similar al anului 2014.

Conform ultimului raport lunar al Bursei de Valori București, în intervalul ianuarie-octombrie, rulajul mediu zilnic pe piața reglementată de acțiuni abia a fost de 36,46 milioane lei. Puține posibilități pentru BRK, ce ocupă locul al 12-lea în topul intermediarilor, conform raportării companiei.

Este rezultatul financiar cel care salvează BRK și ține compania pe linia de plutire. Societatea a avut în primele 9 luni ale acestui an un profit financiar de 4,37 milioane lei, cu 18,11% mai mare decât cel de 3,70 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Este compensarea care a făcut ca rezultat net al companiei să fie o pierdere de aproximativ 95.000 de lei. La finele primului semestru, BRK raporta o pierdere de 1,10 milioane lei.

La 30 septembrie, BRK Financial avea active de 103,87 milioane lei, cu 20,87% mai mari decât cele de 86,04 milioane lei care figurau în bilanțul companiei de la 31 decembrie 2015. În același interval de raportare, datoriile totale au fost reduse cu 43,78%, la 24,19 milioane lei, de la 43,03 milioane lei.

BRK Financial a fost listată la Bursa de Valori București acum 10 ani sub numele de SSIF Broker Cluj și are un acționariat dispersat, cel mai important investitor fiind SIF Muntenia (SIF4), cu o deținere de 18,47% din titluri. La ultima cotație a ședinței de ieri, de 0,0712 lei/acțiune, compania are o capitalizare bursieră de 24,05 milioane lei (5,32 milioane euro).


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.