Smarter_way_USA

Actiunile producatorului german de energie Uniper vor intra la tranzactionare pe sistemul alternativ de la BVB

Joi, 3 noiembrie, actiunile producatorului german de energie Uniper vor intra la tranzactionare pe sistemul alternativ de la BVB, sub simbolul UNP.

Uniper este o companie de energie cu sediul in Dusseldorf, care si-a inceput activitatea la 1 ianuarie 2016, in urma divizarii de compania germana de utilitati E.On, si a fost listata pe 12 septembrie 2016. Acesta din urma a distribuit 53% din actiunile Uniper catre proprii sai actionari, respectiv o actiune Uniper pentru fiecare zece actiuni E.On detinute.

Uniper include activele conventionale de generare ale E.On, ceea ce il face unul dintre marii producatori europeni de energie, cu o capacitate de 31 GW si furnizand energie pentru circa 75 de milioane de gospodarii.

Portofoliul sau include hidrocentrale, centrale nucleare, termocentrale pe gaze si carbune care opereaza in Germania, Suedia, Regatul Unit, Franta, Belgia, Olanda si Ungaria.

Potrivit planului initial al E.On, Uniper ar fi trebuit sa includa si centralele atomice germane ale acestuia, insa decizia a fost anulata in septembrie 2015 pentru a se conforma cu reglementarile locale asupra costurilor de dezinvestire in nucleare.

De asemenea, Uniper detine participatii majoritare in termocentrale pe gaze si carbune in Rusia, respectiv participatii minoritare in termocentrale din Brazilia. Compania mai este implicata in tranzactionarea de marfuri, depozitarea de energie, vanzari de energie si servicii de inginerie.

Rezultatele financiare pentru primul semestru stau sub semnul surplusului de productie de pe piata germana de energie, care a condus la cinci ani de scadere a preturilor. Veniturile Uniper au scazut cu 25.8% fata de aceeasi perioada din 2015, la 33.32 miliarde EUR, afectate de scaderea atat a preturilor, cat si a cantitatilor de energie si gaze vandute.

Compania a marcat o pierdere neta de 3.88 miliarde EUR; ajustand pentru costurile de restructurare si provizioanele pentru deprecierea activelor, rezultatul net din operatiuni ar fi fost, totusi, 1.13 miliarde EUR. Urmatorul set de rezultate financiare, pentru primele noua luni, va fi publicat pe 22 noiembrie.

Incepand din primavara au aparut, totusi, primele semne de imbunatatire a fundamentelor pentru producatorii conventionali de energie. Avansul cotatiilor pentru anumite materii prime, cum ar fi carbunele, si cresterea costurilor cu certificatele verzi, le-a permis producatorilor sa urce preturile pentru energia en-gros.

Astfel, perspectivele viitoare ale actiunilor Uniper sunt strans legate de continuarea revenirii materiilor prime (carbune si gaz natural) in lunile de iarna si pe termen mai lung.

sursa: Tradeville ; Credit FOTO: uniper.energ


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.