Smarter_way_USA

Paritatea dintre lira sterlina si dolar devine o posibilitate pentru traderi

Paritatea dintre lira sterlină și dolar, considerată de neconceput înainte de votul pro-Brexit al britanicilor din luna iunie și un nivel nemaiîntâlnit în istoria monedei britanice, a devenit o posibilitate pentru unii traderi, relatează Bloomberg.

În ultimele zile, un număr de pariuri au fost plasate pentru un curs de schimb de unu la unu, potrivit datelor Depository Trust & Clearing, arată news.ro.

Lira, care a avut probleme pe parcursul săptămânii din cauza așteptărilor tot mai mari pentru un Brexit dur, s-a depreciat vineri, pentru scurt timp, cu 10%, la un minim al ultimilor 31 de ani de 1,1491 dolari pe unitate, pe piața asiatică.

Deprecierea face mult mai reală posibilitatea ca lira sterlină să atingă un minim istoric de 1 dolar pe unitate.

”Desigur, există câteva opinii pentru paritate, există câțiva traderi care s-au poziționat în acest sens, este ținta și obiectivul lor, sau s-au poziționat așa de teamă că ar putea merge în direcția respectivă. Nu aș spune că este curentul principal, dar tendința de declin structural este încă intactă”, a spus Neil Jones, director de vânzări la Mizuho Bank în Londra.

Lira este în declin cu 2%, la 1,2368 dolari pe unitate și se îndreaptă spre o pierdere săptămânal de 4,7%, similară cu cea înregistrată în săptămâna de după referendumul pentru Brexit din 23 iunie.

Moneda britanică este în scădere cu 1,9% față de euro, la 90,01 pence pentru un euro, după ce a atins 94,15 pence, cel mai redus nivel atins după martie 2009. Cel mai scăzut nivel atins de lira sterlină față de dolar din ultimele patru decenii, de circa 1,05 dolari pe unitate, a fost atins în februarie 1985.

Datele Băncii Angliei arată că lira sterlină nu a coborât la paritate cu dolarul în ultima sută de ani.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.