Smarter_way_USA

Ce efect are suspendarea Parlamentului asupra lirei?

  • Indignare în urma deciziei primului-ministru britanic de a suspenda parlamentul pentru a proteja planul Brexit
  • Boris Johnson a anunțat că suspendarea va avea loc până pe 14 octombrie
  • Lira sterlină se depreciază în urma deciziei, dar se redresează din zona minimelor

Miercuri a fost o zi turbulentă pentru planul politic din UK, chiar dacă ținem cont de standardele înalte ale țării, întrucât premierul Boris Johnson a trezit o puternică stare de indignare după ce a anunțat planurile de suspendare a parlamentului pentru cinci săptămâni.

Actul de prorogare sau suspendare a parlamentului este comun și are loc în mod regulat pentru a marca sfârșitul unei sesiuni, dar momentul acestei decizii este cel puțin interesant.

În ciuda faptului că actuala sesiune este cea mai lungă din ultimii 400 de ani, decizia primului-ministru este în mod clar o mișcare politică și, în esență, prin care provoacă oponenții să voteze demiterea guvernului.

Lira a scăzut cu aproximativ 130 de pips (peste 1%), ca răspuns inițial la știri, dar trebuie să menționăm că din acel moment nu au mai existat deprecieri. Sursa: xStation

În ciuda furorilor, decizia respectă drepturile constituționale ale Marii Britanii și a fost acceptată de Regină. Prin urmare, controversa rezultă din faptul că reduce efectiv orizontul de timp pentru care adversarii îl au pentru a acționa împotriva premierului înainte de termenul limită al Brexit-ului.

În continuare puteți vedea cele mai importante evenimente ce merită urmărite în viitorul apropiat:

  • 9 septembrie: Parlamentul a fost suspendat
  • 14 octombrie: Discursul Reginei care marchează începutul unei noi sesiuni parlamentare
  • 17 octombrie: Summit-ul liderilor UE
  • 31 octombrie: Termenul limită pentru Brexit

Opțiuni pentru a evita scenariul No Deal Brexit

Există două opțiuni pentru opoziție de a evita scenariul No Deal Brexit – un vot de încredere în guvern și aprobarea unui proiect de lege care să-l scoată în afara legii – ambele încă sunt posibile, dar după evoluțiile recente, timpul este factorul esențial. Partidul Laburist a fost precaut în a apela la un vot de încredere, în ciuda faptului că guvernul are o majoritate de doar 1, întrucât se tem că un eșec nu ar face altceva decât să consolideze poziția premierului.

De asemenea, această măsură ar necesita ca parlamentarii conservatori să voteze împotriva partidului lor – situație asemănătoare cu cea din Turcia din perioada Crăciunului. Un vot de încredere a avut loc în ianuarie 2019, guvernul condus în acea perioadă de către Theresa May rezistând cu o marjă de 19 voturi (325-306).

Testează-ți strategiile de tranzacționare!

Rapoartele de la începutul săptămânii au sugerat că laburiștii înclină în a aproba un proiect de lege care să prevină un Brexit fără acord – similar cu amendamentul Cooper-Letwin, care a fost aprobat la începutul lunii aprilie și care împiedica guvernul lui May să ofere un Brexit fără acord.

În plus, chiar dacă votul de încredere ar avea succes sau proiectul de lege trece de Casa Comunelor pentru a preveni un scenariu No Deal, nu este garantată evitarea acestui scenariu. În timp ce decizia primului-ministru de a face o pauză mai lungă decât cea convențională între sesiunile parlamentare – va fi cea mai lungă de la cel de-Al Doilea Război Mondial – este constituțională, desigur la limită, iar anumite persoane consideră această decizie drept un semn al faptului că, în cazul în care va fi forțat, Boris Johnson ar putea merge chiar mai departe.

„Dacă parlamentarii vor aproba un vot de încredere săptămâna viitoare, nu vom demisiona”, a declarat o persoană apropiată Guvernului. „Nu vom recomanda un alt guvern. Vom dizolva parlamentul [și] vom convoca alegeri între 1 și 5 noiembrie.” În plus, trebuie să remarcăm faptul că, chiar dacă acești pași sunt îndepliniți, orice prelungire a actualului termen al Brexit-ului impune ca UE27 să fie de acord – condiție ce nu este ușor de îndeplinit.

Ce înseamnă asta pentru liră?

Așa cum se întâmplă adesea cu Brexit, există o mulțime de piese în mișcare și încercarea de a contura fiecare rezultat individual este extrem de complicat. Concluzia principală rămâne că riscul unui No Deal Brexit rămâne ridicat și este probabil să persiste și în viitorul apropiat.

Evoluțiile recente nu schimbă în mod semnificativ șansele de materializare a acestui scenariu, dar cu siguranță au pus presiune asupra opoziției pentru ca legea lor să fie formulată destul de rapid dacă doresc să fie altceva decât observatorii dezinteresați.

După răspunsul reflex descendente pe care lira l-a avut după publicarea știrilor, impuls de scădere nu a fost continuat și devine din ce în ce mai clar faptul că un set de știri negative sunt deja incluse în prețul monedei.

Ieri, a fost trasată o lumânare bullish engulfing pe graficul D1 și trebuie să menționăm umbra descendentă amplă. Intervalul cuprins între 1.2155-1.2290 oferă niveluri importante de urmărit de către investitori. Pe termen lung, minimele de la 1.2015 se află foarte aproape de cel mai scăzut nivel din 1985 și ar putea fi considerat un nivel esențial de suport ce trebuie să reziste pentru ca o revenire să poată avea loc. Sursa: xStation

Acest material nu este emis pentru a influenta deciziile de tranzacționare ale niciunei persoane. Informațiile cuprinse în cadrul acestui material nu sunt prezentate pentru a fi aplicate, copiate sau testate în cadrul tranzacțiilor dumneavoastră. Informațiile cuprinse în cadrul acestui material sunt emise în baza experienței proprii a emitentului și nu reprezintă o recomandare individuală, nu vizează atingerea anumitor obiective, randamente financiare și nu se adresează nevoilor niciunei persoane anume care ar primi-o.

Premisele acestui material nu au în vedere situația și persoana dumneavoastră deci nu recomandăm utilizarea acestor informații sub orice formă. Utilizarea informațiilor cuprinse în cadrul acestui material în orice modalitate se face pe propria dumneavoastră răspundere. Acest material este emis de către un analist pentru care își asumă răspunderea X-Trade Brokers Dom Maklerski SA, persoană juridică supervizată de KNF – Autoritatea de Supraveghere Financiara din Polonia.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.