Smarter_way_USA

Majoritarul de la Boromir Prod continua cu achizitiile de actiuni: peste 120.000 de lei in ultima luna

Chiar și după ce la începutul lunii septembrie a achiziționat deținerile în valoare de 14,68 milioane lei (3,29 milioane euro) ale grupului Banca Transilvania și BRK Financial, majoritarul Boromir Ind a continuat să cumpere aproape zilnic din piață pachete disponibile la un preț de 0,3000 lei/acțiune. Cea mai mare achiziție a fost efectuată astăzi, de aproape 32.000 de lei, în timp ce de la tranzacția mare din septembrie acumulările au fost de peste 120.000 de lei.

Boromir Ind, firma prin care omul de afaceri Constantin Boromiz controlează peste 90% din titlurile companiei din industria de panificație Boromir Prod (SPCU), a achiziționat din piața secundară un pachet de peste 106.000 de acțiuni ale societății listate la Bursa de Valori București. Valoarea acestei tranzacții intermediate de Swiss Capital se apropie de 32.000 de lei.

Cumpărările majoritarului de la Boromir Prod sunt constante, în ultima lună absorbind din piață mai multe pachete la prețul de 0,3000 lei/acțiune. Sunt achiziții mici, care succed unei tranzacții mari, respectiv preluarea a nu mai puțin de 21% din titlurile societății, de la grupul Banca Transilvania și BRK Financial Group, de asemenea la prețul de 0,3000 lei/acțiune, în ziua de 2 septembrie, valoarea schimbului de atunci ridicându-se la 14,68 milioane lei (3,29 milioane euro). În urma tranzacției, Boromir Ind a ajuns la o deținere de 92,43% din titluri.

Acționarii investitori de protofoliu din piață au un tratament similar, majoritarul achiziționând din piață constant la prețul oferit celor 2 grupuri financiare cu sediul în Cluj-Napoca. Transferul de ieri este cel mai mare, depâșindu-l pe cel de aproximativ 72.000 de titluri, echivalentul a 21.700 de lei, din sesiunea de tranzacționare din 12 septembrie.

În intervalul 2 septembrie – 11 octombrie, majoritarul a cumpărat aproape 405.000 de titluri Boromir Prod pentru care a plătit peste 121.000 de lei. La prețul de 0,3000 lei/acțiune al acestor achiziții, capitalizarea bursieră a fabricantului de produse din panificație este de 69,92 milioane lei (15,55 milioane euro).


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.