Smarter_way_USA

Bursa de Valori Bucuresti si-a injumatatit profitul net semestrial la 1,56 milioane lei

Deși tendința a fost de ameliorare pentru trimestrul al doilea, operatorul de piață BVB afișează un profit net global cu 51% mai mic, ]n primul semestru decât în aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul unui declin de 5% al veniturilor operaționale.

Declinul de 27,70% al rulajelor, la 4,88 miliarde lei, în primul semestru al acestui an, de la 6,75 miliarde lei în perioada similară a anului trecut a condus la o reducere la jumătate a profitului net al companiei care operează bursa de la București. Diminuarea cu aproape 62% al rezultatului financiar a contribuit la acest recul drastic al profitabilității.

Bursa de Valori București(BVB) a obținut în primele 6 luni ale anului venituri operaționale de 14,16 milioane lei, în scădere cu 5,09% față de 14,92 miloane lei în S1 2015, potrivit raportării publicate pe portalul propriu. Tendința a fost de ameliorare a rezultatului în trimestru 2, respectiv veniturile au fost de 7,67 milioane lei, cu 0,79% mai mari decât cele de 7,61 milioane lei din T1 2015, în paralel cu o reducere a cheltuielilor de exploatare de 1,32%, la 6,79 milioane lei, de la 6,88 milioane lei.

La nivel semestrial costurile s-au redus cu 5,14%, la 12,92 milioane lei, de la 13,62 milioane lei. Compania a obținut, astfel, un profit operațional de 1,24 milioane lei, în declin cu 4,32%, față de cel de 1,29 milioane lei din primele 6 luni ale lui 2015. Venitul financiar net a suferit un recul încă și mai drastic, de 61,75%, la aproximativ 960.000 de lei, de la 2,51 milioane lei, ca urmare a pierderilor pe diferența de curs valutar, conform raportului semestrial. Veniturile generate de activitățile post-tranzacționare de la Depozitarul Central, parte a grupului BVB, au suferit un declin de 1%.

În aceste condiții, rezultatul net la nivelul S1 2016 este de 1,56 milioane lei, în scădere cu 51,22% față de 3,22 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Marja netă s-a redus la 13%, de la 22%, iar profitul net atribuibil acționarilor este de 0,2435 lei/acțiune, reprezentând abia 0,94% din prețul închiderii de ieri al titlurilor cu simbolul BVB de 25,90 lei/acțiune, ceea ce ar reprezenta un echivalentul unui rezultat anualizat de 2%.

La 30 iunie BVB avea active totale de 170,20 milioane lei, evaluate în scădere cu 5% față de cele de la începutul anului. Datoriile curente se cifrează la 66,38 milioane lei, diminuate cu 5,56% față de cele de 70,29 milioane lei de la 30 iunie 2015.

Pentru semestrul viitor, Bursa de Valori București anticipează efectul pozitiv asupra veniturilor a trei operațiuni de piață. Este vorba de ofertele publice de de răscumpărare derulate de Fondul Proprietatea (FP), în valoare de 484,15 milioane lei și SIF Banat Crișana (SIF1), cu valoare însumată de 46,66 milioane lei., precum și oferta de preluare voluntară lansată de grupul francez
Lactalis pentru Albalact (ALBZ) care dacă ar fi subscrisă integral s-ar ridica la 334,21 milioane lei.

Operatorul de piață BVB este listat începând cu anul 2010 pe propria paltformă, iar la ultimul preț de piață de ieri compania are o capitalizare bursieră de 198,76 milioane lei (44,59 milioane euro).


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.