Smarter_way_USA

Raiffeisen Bank International va fi al doilea market maker al emitentului pentru TeraPlast

  • Serviciile vor fi oferite de Raiffeisen Bank International și vor intra în vigoare din data de 1 martie 2024.
  • Este al doilea serviciu de market maker al emitentului de care beneficiază TeraPlast.

TeraPlast SA (simbol TRP) anunță semnarea unui contract de market maker al emitentului cu Raiffeisen Bank International. Serviciile vor fi active din data de 1 martie 2024 și au ca principal obiectiv creșterea lichidității titlurilor TRP, ceea ce va atrage și o vizibilitate sporită a companiei atât pe piața internă, cât și la nivel internațional. Colaborarea cu Raiffeisen Bank International include și o componentă de analiză financiară a emitentului (Sponsored Research), ceea ce extinde sursele de informații disponibile pentru investitorii de pe piața de capital.

O piață de capital atractivă presupune companii dinamice, proactive, cu o guvernanță bine pusă la punct și o viziune solidă, orientată către performanță și dezvoltare durabilă. Noi respectăm aceste criterii prin dezvoltarea continuă a Grupului TeraPlast, dar și prin deschidere, comunicare transparentă, care să aducă investitorului datele esențiale  în deciziile sale. Prin prezența în FTSE Russell și MSCI suntem pe radarul investitorilor globali, ceea ce ne motivează suplimentar să aplicăm cele mai bune practici în interesul acționarilor și a investitorilor, sa ne ridicăm la înălțimea așteptărilor lor. Ne aducem, totodată, contribuția la dezvoltarea pieței de capital din România. Colaborarea cu Raiffeisen Bank International contribuie la îmbunătățirea lichidității și minimizarea volatilității acțiunii TRP în beneficiul acționarilor și investitorilor.” a afirmat Alexandru Stânean, Director general TeraPlast.

„Suntem încântați de decizia TeraPlast de a nominaliza Raiffeisen Bank International (RBI) în calitate de Market Maker al emitentului, ceea ce reprezintă al zecelea mandat pentru noi. Suntem încrezători că această colaborare va crește semnificativ adâncimea pieței și volumul total de tranzacționare, având astfel un impact pozitiv asupra lichidității acțiunilor. Apreciem încrederea acordată companiei și expertizei noastre.” a declarat Guenther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader RBI.

„Suntem încântați să vedem că, la aproape 5 ani de la stabilirea cadrului general de derulare al programului de Market Maker al Emitentului, acesta a creat premisele îmbunătățirii lichidității companiilor listate la bursă și că, din ce în ce mai mulți emitenți, implementează acest program. TeraPlast accesează deja a 2-a oară beneficiile acestui program și ne dorim să își atingă obiectivele propuse care, în mod cert, vor fi în beneficiul investitorilor companiei, în particular și al pieței de capital, în general. Felicit și Raiffeisen Bank International, care este din ce în ce mai activ în cadrul progamului dezvoltat de Market Maker al Emitentului”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

Contractul semnat este al doilea de acest tip încheiat de TeraPlast. Din 2020 compania beneficiază de servicii de market making al emitentului din partea BRK Financial Group. Capitalizarea TeraPlast este de peste 262 milioane de euro, iar numărul acționarilor a trecut de 14 mii.

În ultimele 12 luni, titlurile TRP au avut un rulaj total de peste 226 milioane de acțiuni. Au avut loc peste 45 de mii de tranzacții, cu o valoare totală care a depășit 24 milioane de euro. Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici.

Despre Grupul TeraPlast

Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de sud-est. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova și Somplast. Din 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București, în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell, în indicii MSCI Frontier IMI (Investable Market Index) și ROTX EUR ai Bursei de Valori de la Viena. 

În cadrul evaluării VEKTOR în baza a 12 criterii privind guvernanța corporativă și comunicarea cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10, pentru al cincilea an consecutiv.

Despre Raiffeisen Bank International (RBI)

Raiffeisen Bank International (RBI), consideră Austria, unde este una dintre cele mai importante bănci corporate și de investiții, precum și Europa Centrală și de Est, drept piața sa principală. Prin intermediul subsidiarelor sale, acoperă 12 piețe din regiune. Mai mult, Grupul RBI cuprinde numeroși alți furnizori de servicii financiare, cum ar fi leasingul, gestionarea activelor sau fuziunile și achizițiile.

Aproape 45.000 de angajați deservesc 18,6 milioane de clienți prin aproximativ 1.500 de puncte de lucru, majoritatea fiind situate în ECE. Acțiunile RBI sunt listate la Bursa din Viena. Băncile regionale Raiffeisen din Austria dețin aproximativ 61,2% din acțiuni, iar restul reprezintă free float. În cadrul Grupului Raiffeisen Banking din Austria, RBI este instituția centrală a băncilor regionale Raiffeisen și a altor instituții de credit afiliate.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.