Smarter_way_USA

Noi valuri pe piața crypto: Cea mai mare platformă de tranzacționare din lume a blocat retragerile unei criptomonede

Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din lume, a blocat temporar retragerile unei criptomonede după ce acestea au ajuns la aproape două miliarde de dolari în ultimele 24 de ore, relatează Reuters.

Binance, a cărei poziție dominantă pe piața crypto a fost cimentată de către intrarea în faliment a rivalilor de la FTX în noiembrie, a distribuit săptămâna trecută un raport al firmei de audit Mazars pentru a demonstra că are suficienți bitcoini pentru a acoperi depozitele clienților.

Însă unii utilizatori ai platformei de tranzacționare au fost mai degrabă îngrijorați de faptul că raportul Mazars arăta că rezervele de bitcoin ale Binance au depășit depozitele clienților într-o singură zi din luna noiembrie.

Retragerile în valoare de 1,9 miliarde de dolari ale criptomonedei USD Coin, o așa-zisă „stablecoin”, înregistrate în ultimele 24 ore de Binance reprezintă cel mai mare exod de capital de pe platforma de tranzacționare cel puțin din luna iunie.

Spre comparație, în ultimele 7 zile Binance a înregistrat retrageri totale ce s-au ridicat la 2,2 miliarde de dolari.

„Retragerile de pe Binance au tot mai mult legătură cu incertitudinile legate de raportul său privind rezervele”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Nansen, o companie de analiză din domeniul crypto.

Îngrijorări legate de Binance

Platforma de tranzacționare era deja pusă sub presiuni de către autoritățile americane, divergențele de opinie dintre procurorii Departamentului de Justiție de la Washington ducând la amânarea publicării concluziilor unei anchete penale care a vizat respectarea de către Binance a legislației SUA în materie de spălare de bani și sancțiuni.

Informația publicată în exclusivitate luni de agenția Reuters a dus imediat la o scădere cu 4% a prețului pentru tokenul digital BNR al Binance.

Binance a anunțat că a suspendat temporar retragerile de USDC Coin, afirmând că acestea vor fi supuse unui așa-zis „token-swap” – o procedură prin care deținătorii de tokenuri digitale își schimbă criptomonedele, de regulă folosind diferite blockchain-uri.

Binance anunțase în luna septembrie că va converti automat soldurile utilizatorilor săi și noile depozite de USD Coin și alte două criptomonede în propriul „stablecoin” numit Binance USD.

Changpeng Zhao, fondatorul și CEO-ul Binance, a declarat miercuri că convertirea USD Coin în alte două tokenuri – Paxos Standard și Binance USD – necesită folosirea unor dolari la o bancă din New York.

„Băncile nu se deschid decât peste câteva ore. Ne așteptăm ca situația să revină la normalitate când se deschid băncile”, a declarat acesta.

Sursa: hotnews.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.