Smarter_way_USA

Averea cumulată a celor mai bogați americani a crescut cu 6.500 miliarde de dolari într-un singur an

Datele înregistrate de Rezerva Federală (Fed) arată că averea cumulată a celor mai bogați americani a crescut cu un total de 6.500 de miliarde de dolari anul trecut. Creșterea a avut loc ca urmare a scumpirii acțiunilor și a piețelor financiare.

Averea cumulată a celor mai bogați americani a crescut cu 6.500 miliarde de dolari într-un singur an

Așadar, datele înregistrate de Fed arată că averea cumulată a celor mai bogaţi 1% dintre cetățenii SUA a atins un nivel record de 45.900 de miliarde de dolari la sfârșitul trimestrului al patrulea al anului 2021, transmite CNBC.

De asemenea, cel mai recent raport al Fed privind averea gospodăriilor arată și că averile lor au crescut cu peste 12.000 de miliarde de dolari, sau cu mai mult de o treime.

„Cifrele sunt uluitoare. Boom-ul pandemic al bogăţiei se situează cu siguranţă în vârful sau aproape de toate boom-urile din ultimii 40 de ani”, a explicat Edward Wolff, profesor de economie la Universitatea din New York.

Ponderea bogăţiei deţinute de 90% dintre americani a scăzut uşor

Totodată, raportul respectivă arată și că ponderea averii deţinute de 90% dintre americani a scăzut uşor, comparativ cu perioada anterioară pandemiei, de la 30,5% la 30,2%.

Amintim că cei mai bogaţi 1% deţineau la sfârşitul anului 2021 un procent record de 32,3% din averea națiunii. Creşterea averilor celor mai bogaţi americani a stagnat sau a încetinit uşor până acum în acest an, din cauza scăderii cotaţiilor acţiunilor.

Principalii factori de creştere a averilor pentru cei mai bogaţi americani au fost anul trecut acţiunile şi afacerile private. Aproximativ 4.300 de miliarde de dolari din câştigurile totale ale celor mai bogaţi 1% au provenit anul trecut din acţiunile corporative şi acţiunile fondurilor mutuale, arată raportul realizat de Fed.

Portofoliile de acţiuni ale celor mai bogaţi 1% dintre americani valorează în momentul de față 23.000 de miliarde de dolari şi reunesc un record de 53,9% din totalul acţiunilor deţinute individual, informează banca centrală din SUA.

În ciuda pretenţiilor de democratizare a pieţei de valori, cu milioane de noi investitori individuali care deschid conturi de tranzacţionare pe Robinhood şi alte platforme, deţinerea de acţiuni în America a devenit mai concentrată, comparativ cu perioada dinainte de pandemie.

La rândul lor, cei mai bogaţi 10% dintre americani deţineau la sfârşitul anului 2021 un record de 89% din acţiunile corporative şi acţiunile fondurilor mutuale deţinute individual.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.