Smarter_way_USA

Cel mai bun moment să îți cumperi o casă în Turcia. Mii de străini aleg acum această țară

Numărul locuințelor din Turcia vândute către străini a crescut în luna noiembrie cu aproape 50%, după ce deprecierea lirei turceşti a ieftinit locuințele pentru cei care le-au cumpărat cu valută.

Pe un fundal de inflației anuale de peste 20%, piața imobiliară a fost în general dinamică în noiembrie, vânzările totale de locuinţe au crescut cu 59% în ritm anual, până la 178.814 proprietăţi.

„Oamenii care văd locuințele ca un mijloc de apărare împotriva inflației au jucat un rol esențial în creșterea bruscă a vânzărilor din noiembrie”, a declarat directorul general al TSKB Real Estate Appraisal, Makbule Yonel Maya, adăugând că ratele mai scăzute ale împrumuturilor băncilor de stat au avut un impact substanțial.

Lira a scăzut luni la un minim record de 14,99 față de dolar, reprezentând o reducere la jumătate a valorii în acest an. La nivelul actual de 14,2, este cu peste 40% mai slab decât la începutul lunii septembrie.

Altan Elmas, președintele asociației de dezvoltatori și investitori de locuințe Konutder, a estimat că intrările de valută generate de vânzările de locuinţe s-au situat la 8,5 miliarde de dolari în primele 11 luni, depăşind orice aşteptări.

“Putem ajunge la 10 miliarde de dolari până la sfârșitul anului. Cel mai mare sprijin pentru noul program economic în perioada următoare va veni din vânzările de proprietăți către străini”, a spus el.

Președintele Tayyip Erdogan a susținut reduceri agresive ale ratelor dobânzilor pentru a-și susține noul program care pune accentul pe exporturi și credit – în ciuda inflației în creștere și a criticilor larg răspândite la adresa politicii economiștilor și parlamentarilor opoziției.

Cele 7.363 de locuinţe vândute străinilor în noiembrie reprezintă cel mai mare număr înregistrat într-o singură lună de la debutul publicării datelor statistice. De departe, cel mai mare număr de cumpărători străini au fost cetățenii iranieni, urmați de irakieni și ruși.

Vânzările de proprietăți către străini au fost puternice pe tot parcursul anului, crescând cu 39,4% în primele 11 luni, în timp ce vânzările totale de case au scăzut efectiv cu 9,2% în perioada de 11 luni, comparativ cu un an mai devreme.

Cel mai popular loc pentru vânzările de case către străini a fost Istanbul, cu 2.922 de vânzări, urmat de stațiunea de sud Antalya și capitala Ankara.

Datele au arătat, de asemenea, că vânzările de credite ipotecare din noiembrie au crescut cu 61% față de un an anterior, la 39.366, reprezentând 22% din total în perioada respectivă.

Anul trecut, vânzările au crescut din cauza împrumuturilor ieftine din perioada pandemiei de la băncile de stat, ceea ce a determinat dezvoltatorii imobiliari să lanseze campanii pentru cumpărători, potrivit Reuters.

Sursa: antena3.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.