ADR anunță că a adăugat zece noi tipuri de plăţi în platforma Ghişeul.ro

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) vine cu precizări de ultimă oră. Potrivit sursei citate, în trimestrul al treilea al acestui an zece noi tipuri de plăţi au fost adăugate în platforma Ghişeul.ro. Despre ce este vorba?

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) anunță că a adăugat zece noi tipuri de plăţi în platforma Ghişeul.ro, în trimestrul al treilea al acestui an.

Octavian Oprea, preşedintele ADR a oferit și el o serie de declarații în acest context. Potrivit acestuia, în anul 2021, au fost aniversați 10 ani de la lansare platformei ghișeul.ro, care s-a dovedit a fi un real succes digital al administrației publice din întreaga țară. În ceea ce privește evoluția platformei, președintele ADR susține că în ultimele luni, ghișeul.ro a evoluat mai mult decât în ultimii nouă ani.

„Raportul Digitalizării Q3 2021 marchează primul deceniu de interacţiune online între cetăţeni şi stat. Am aniversat, împreună cu partenerii de la APERO, 10 ani de la lansarea platformei Ghişeul.ro, cel mai de succes livrabil digital al administraţiei publice din România. Evenimentul a fost cu atât mai important prin prisma datelor recente de utilizare: Ghişeul.ro a crescut în ultimele nouă luni cât în primii nouă ani. Până la 1 octombrie, în platformă au fost înregistrate 2,1 milioane de tranzacţii şi au fost colectate aproape 200 de milioane de euro”, a declarat Octavian Oprea, preşedintele ADR.

În același timp, sursa citată mai precizează că ADR a înregistrat deja rezultate concrete, ca urmare a paşilor făcuţi în ultimele luni în direcţia Politicii Publice adoptate de Executiv, pentru implementarea soluţiilor de e-guvernare la nivelul administraţiei publice din România. În al treilea trimestru al anului 2021, Autoritatea pentru Digitalizarea României a coordonat elaborarea Catalogului Naţional al Serviciilor Publice, publicând Raportul de Progres prin care au fost colectate, în etapa analizei cantitative, peste 1.400 de servicii publice de la 382 de instituţii şi autorităţi.

Procesul de digitalizare din România

Potrivit comunicatului transmis de ADR, instituţia a mai organizat o reuniune la cel mai înalt nivel între experţii în e-guvernare din România şi Republica Moldova, în cadrul căreia au fost împărtăşite bune practici pe tema digitalizării între instituţiile cu atribuţii în sfera transformării digitale din cele două state.

În același timp, ADR a mai coordonat procesul de consultare publică pentru utilizarea inteligenţei artificiale în România şi a iniţiat consultarea publică pentru AI Act, prima propunere legislativă din domeniul inteligenţei artificiale elaborată la nivel european.

ADR s-a implicat totodată și în organizarea conferinţei oficiale de lansare a proiectului RegInterMed, implementat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, care vizează eficientizarea sistemului de sănătate prin dezvoltarea şi consolidarea de soluţii informatice ale depozitelor de date, dar şi prin monitorizare, documentare şi suport al procesului de luare a deciziilor medicale.

Sursa citată mai arată că ADR a participat la procesul de consultare publică lansat în cadrul proiectului HUB de servicii MMPS, un instrument de transparentizare şi de actualizare a proiectului tehnic.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.