Smarter_way_USA

Opel va lansa în 2023 o versiune 100% electrică a modelului Astra

Opel a prezentat oficial noua generație a modelului Astra și a anunțat că în 2023 va lansa o versiune full-electrică a acestui model. Opel a anunțat în iulie că va deveni o marcă exclusiv electrică în Europa din 2028. Marca germană este din ianuarie parte a grupului Stellantis din care mai fac parte brand-uri precum Fiat, Peugeot sau Citroen.

Noua generație Astra vine cu două versiuni plug-in hybrid (cu 222, respectiv 148 CP), dar și în versiunea cu motor pe benzină de 1,2 litri, 3 cilindri și versiunea diesel, 1,5 litri, 4 cilindri. Prețurile pornesc de la 22.400 euro în Germania.
Noul Astra va fi disponibil în varianta plug-in hibrid, încă de la lansarea comenzilor, în octombrie. Opel Astra-e 100% electric va veni pe piață în 2023. Noua generație Astra este disponibilă de asemenea în versiuni cu motoare eficiente pe benzină sau diesel.

Astra-e va concura mai ales cu Volkswagen ID3.

Opel are versiuni electrice ale modelelor Corsa și Mokka și are în gamă și VAN-uri electrice.
Opel a vândut aproape 15 milioane modele Astra de la premiera succesorului Kadett în 1991.

Ce spune compania despre noua Astra

A șasea generație se lansează anul acesta ca o mașină cu look sportiv în cinci uși, mai spațioasă totuși decât predecesoarea sa. Noua generație a fost concepută și dezvoltată la sediul Opel din Rüsselsheim, unde va începe producția în această toamnă. Noul venit aduce inovații clasei compacte, pe care clienții le cunoșteau anterior numai de la vehiculele mai scumpe. De exemplu, pe actualul model Astra debutează cea mai recentă versiune a blocurilor optice adaptive Intelli-Lux LED Pixel Light. Tehnolgia vine direct de pe nava amiral a mărcii Opel, modelul Insignia, iar cu cele 168 elemente LED, și deschide drumul în segmentele de piață compact și mediu.

Astra a fost a noua cea mai vândută mașină din segmentul său unde merg foarte bine modele precum Volkswagen Golf, Skoda Octavia și Ford Focus, Renault Megane, Toyota Corolla, Seat Leon și Peugeot 308.

Opel Astra era una dintre cele mai vândute mașini din lume acum două decenii. În 1999 și-a găsit în Europa 670.000 de clienți și în 2005, peste 512.000, pe o piață în care se vindeau mult mai puține modele diferite decât acum. 2011 a fost ultimul an în care Astra a depășit nivelul de 300.000, iar în 2017 s-au vândut 216.000 mașini. În 2019 Astra și-a găsit 136.000 de cumpărători, iar anul trecut 70.000.

Opel face parte din Stellantis NV, un grup auto de mari dimensiuni creat ca urmare a fuziunii dintre Groupe PSA și FCA Group în ianuarie 2021. Împreună cu marca soră Vauxhall, compania este reprezentată în peste 60 de țări din întreaga lume.

Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel.

Sursa: hotnews.ro

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.
TAG | 162 views

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.