Smarter_way_USA

OMV Petrom și Renovatio, 40 de stații de încărcare pentru mașini electrice până în 2022

OMV Petrom si Renovatio pun bazele unui parteneriat pentru dezvoltarea celui mai ambitios proiect de mobilitate electrica din Romania

►   Vor fi instalate cel putin 40 de statii de reincarcare rapida si ultra-rapida in statiile OMV si Petrom din Romania, pana la finalul anului 2022

►   Circa 20 de statii vor avea o putere instalata de 350 de kW, care permite reincarcarea bateriei in mai putin de 20 de minute

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, impreuna cu Renovatio, operatorul celei mai mari retele de statii de reincarcare pentru vehiculele electrice din Romania, vor instala, pana la sfarsitul anului 2022, cel putin 40 de statii de reincarcare rapida si ultra rapida in statiile OMV si Petrom din Romania.

Radu Caprau, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil: „Mobilitatea electrica este un proiect pe termen lung si vine in intampinarea unei cereri tot mai variate pentru transportul rutier. In ultima perioada, vedem ca din ce in ce mai multi romani opteaza pentru autovehicule electrice si hibride. Chiar daca in Romania, in prezent, numarul acestor vehicule este redus, perspectivele sunt ca mobilitatea electrica sa devina o optiune pe scara larga, in special pe distante scurte. Iar noi ne pregatim sa asiguram, in urmatorii ani, infrastructura necesara pentru diverse optiuni de mobilitate.”

Alexandru Teodorescu, Managing Partner Renovatio: „Sustenabilitatea este  conceptul care sta la baza activitatii Renovatio fie ca vorbim de proiecte de energie regenerabila, furnizarea de energie verde catre clientii nostri sau serviciile de incarcare pentru vehiculele electrice. Credem in mobilitatea electrica si dezvoltam infrastructura de statii de incarcare rapida la nivel national. Am construit reteaua e-charge pentru clientii care isi desfasoara activitatea intr-un ritm alert, pentru care timpii redusi de incarcare si proximitatea statiilor sunt o nevoie cotidiana. In acest fel, ne aducem contributia la obiectivul strategic european de reducere al emisiilor de carbon la care a aderat si tara noastra.”

Toate locatiile vor avea cel putin o statie de reincarcare cu o putere de minim 50kW, iar cel putin 20 dintre acestea vor avea statii de reincarcare cu o putere instalata de 350 de kW. Acestea din urma vor forma cea mai extinsa retea de statii de reincarcare ultra rapida din Romania.

Un ciclu de reincarcare a bateriei unui autovehicul electric variaza in functie de configuratia bateriei si de compatibilitatile tehnologice ale autovehiculului cu solutia de incarcare. Tinta acestor puncte de realimentare este de a permite conducatorilor vehiculelor electrice sa fie inapoi la drum in mai putin de 20 de minute. Statiile de reincarcare vor fi amplasate cu prioritate de-a lungul coridoarelor din Reteaua transeuropeana de transport (TEN-T) din Romania, cat si in zone urbane.

In urma cu patru ani, OMV Petrom a fost prima companie de energie din Romania care, in cadrul unui proiect pilot, a instalat prima statie de reincarcare rapida pentru masinile electrice, intr-o statie de distributie carburanti OMV. In anul 2020, OMV Petrom a anuntat ca va instala, pana la finalul anului 2021, alte 40 de statii de reincarcare in statii de distributie OMV si Petrom din Romania si Bulgaria.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze la nivel de grup de 53 milioane bep in 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile invecinate prin intermediul a 790 benzinarii, la sfarsitul lunii martie 2021, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,6% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 7%, iar 21,4% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contributii de aproximativ 32 miliarde de euro reprezentand taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005 – 2020.

Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. In perioada 2007-2020, compania a alocat aproximativ 72 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom si-a anuntat sprijinul pentru recomandarile emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informatiilor financiare referitoare la schimbarile climatice) privind riscurile si oportunitatile asociate schimbarilor climatice.

Despre Renovatio

Renovatio este o companie tanara si dinamica, dezvoltata din pasiunea pentru sustenabilitate, energia din surse regenerabile si dezvoltarea durabila.

Inca din 2015, unul dintre obiectivele principale l-a constituit implementarea, la nivel national, a infrastructurii de combustibili alternativi. Renovatio a fost prima companie care a investit masiv in dezvoltarea unei retele de statii de reincarcare pentru vehiculele electrice, Renovatio e-charge fiind astazi cea mai mare retea din Romania cu peste 270 de puncte de incarcare dintre care 120 ofera incarcare rapida si ultra-rapida.

Reteaua e-charge acopera peste 2500 km din coridoarele principale de transport din Romania precum si marile aglomerari urbane. Solutiile de e-roaming implementate vor deschide accesul atat catre retele partenere din tara cat si regionale (Ungaria, Croatia, Bulgaria, etc.).

Strategia pentru urmatorii ani este de a extinde serviciile oferite si catre alte tipuri de combustibili alternativi, in special Hidrogenul.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.