Smarter_way_USA

TeraPlast, raportează profit de 2 ori mai mare faţă de rezultatul din 2019 și o cifră de afaceri în creștere cu 15,8%

TRP (TERAPLAST SA) compania-mama a Grupului TeraPlast, producător de materiale de construcţii controlat de omul de afaceri Dorel Goia, a încheiat anul 2020 cu un profit net consolidat de 78,6 milioane de lei, în urcare cu 102% faţă de 2019, la venituri totale de 397 de milioane de lei, plus 158%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza raportului financiar preliminar publicat miercuri la seară la bursă.

Compania menţionează că profitul business-urilor care îşi continuă activitatea în grup a fost de 32 de milioane d elei, în creştere cu 168,3% faţă de anul anterior, în timp ce profitul business-urilor Steel şi Profile Tâmplărie a fost de 46,7 milioane de lei, plus 72,8%.

Business-urile care îşi vor continua activitatea în grup sunt TeraPlast Recycling, Teraglass şi business-urile de instalaţii şi granule din cadrul TeraPlast SA. Business-ul de ambalaje flexibile din bioplastic, TeraPlast Folii Biodegradabile SRL, va începe producţia în a doua parte a anului 2021. Este o investiţie greenfield de 12 milioane de euro, cofinanţată prin ajutor de stat.

TeraPlast a distribuit dividende în valoare de 45,3 milioane de lei, în baza rezultatelor la septembrie 2020, din care 14,6 milioane de lei din rezerve şi restul din profitul perioadei ianuarie-septembrie 2020. Dividendele au fost plaătite în decembrie 2020. Societatea nu a distribuit dividende în 2019. Dividendul brut de 0,026 lei pe acţiune reprezintă un randament de 6,2%.

Grupul TeraPlast avea la finele anului 2020 active totale de 728,8 milioane de lei, în urcare cu 5,1% sau 35,4 milioane de lei. Compania are 990,1 milioane de lei capitalizare în contextul în care de la începutul anului acţiunile TRP înregistrează o creştere de 29,7%, pe fondul unor tranzacţii de 48,6 milioane de lei, arată datele BVB.

Despre TeraPlast

TeraPlast SA este compania-mama a Grupului TeraPlast, format din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile si Somplast.

Incepand cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Actiunile companiei sunt incluse in indicele de referinta BET al Bursei de Valori Bucuresti si, din septembrie 2020, in indicii TotalCap si MicroCap ai FTSE Russell.

In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10, pentru al doilea an consecutiv.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.